Aldi zet in op hernieuwbare energie

19-07-2018    08:41   |    Goedemorgen

Aldi Nord heeft onlangs een ambitieus internationaal klimaatbeleid naar buiten gebracht. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021.

Aldi heeft zich doel als doel gesteld m in 2021 de broeikasgasemissies met 40% terug te dringen ten opzichte van 2015. Om dit te realiseren bouwt de discounter op twee pijlers: verhoogde inzet van stroom uit hernieuwbare energiebronnen en opgedreven efficiëntiemaatregelen om te besparen op energie, koelmiddelen en brandstof.

“Wij onderscheiden ons als discounter door efficiënt om te gaan met de aanwezige middelen. Dit betekent ook dat we zorgvuldig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet”, zegt duurzaamheidsdirecteur Rayk Mende in RetailDetail.

In België worden alle distributiecentra en nieuwe winkels uitgerust met ledverlichting en worden alle koelingen en vriezers vervangen door energiezuinige exemplaren. Het nieuwe distributiecentrum in Turnhout zal beantwoorden aan de nieuwste vereisten voor duurzaam bouwen. Aldi België heeft momenteel meer dan 35.000 zonnepanelen op zijn daken liggen en plant in de komende twee jaar nog minstens 8.000 zonnepanelen extra. In Nederland koopt Aldi al sinds 2015 enkel groene stroom aan. Door gebruik van warmterecuperatie dringt de keten het verbruik van aardgas terug. Klassieke plastic kassatassen verdwijnen dit jaar uit het assortiment in beide landen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws