Opschoor leidt ook Prominent

12-10-2017    09:41   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Jan Opschoor, algemeen directeur bij DOOR wordt per 1 november ook algemeen directeur van Prominent. Hij volgt Auke Smit op die in mei bij Telersvereniging Prominent vertrok na er een paar maanden directeur te zijn geweest. Opschoor vormt nu met Margreet van den Bos en Erik de Jong het directieteam van Prominent.

Opschoor wordt nu dus verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de telersvereniging Prominent en DOOR. Door de aanstelling van Opschoor bij Prominent is Prominent verzekerd van een optimale samenwerking tussen commerciële activiteiten via DOOR en de teelt- en kleinpakactiviteiten van Prominent. De commerciële activiteiten van Prominent verlopen sinds de oprichting van DOOR al via deze organisatie.

Door Jan Opschoor ook verantwoordelijk te maken voor Prominent wordt de organisatie in de breedte nog slagvaardiger, aldus een persbericht van Prominent. “Door vanuit één directie aan te sturen, worden de lijnen korter en efficiënter. Tevens wil ik graag, samen met de andere twee directieleden, medewerkers en telers, de sterke organisatie die er staat verder uitbouwen”, aldus Jan Opschoor.   

Prominent is een vereniging van 29 telers met in totaal 365 hectare tomaten. Onder DOOR hebben 5 merken hun verkoop- en marketingactiviteiten gebundeld. Dit zijn Prominent als specialist in tomaat, Purple Pride in aubergine, Green Diamonds in komkommer en PapriCo en Sweetpoint in blok- en zoete puntpaprika. Voor de merken naast Prominent verandert er niets.

In de visie 2020 van zowel DOOR als Prominent is groei nodig om continu aan de marktwensen te voldoen. Het Prominent bestuur is ervan overtuigd met Jan Opschoor de juiste persoon gevonden te hebben om groei te realiseren en om continu aan de marktwensen te blijven voldoen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Cardol naar Demokwekerij

Erwin Cardol wordt met ingang van 1 maart 2018 de nieuwe directeur van Demokwekerij Westland. Hij volgt Peet van Adrichem op, die zich...