Vervolgonderzoek Varroa-mijt

31-08-2016    10:35   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Op voorstel van Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement, gaf de Europarlementscommissie voor Landbouw gisteren groen licht voor vervolgonderzoek naar de Varroa-mijt. Deze parasiet beschadigt het broedsel van de bijen. Om de verontrustende afname van het aantal bijen tegen te gaan, komt meer onderzoek, zo meldt Schreijer-Pierik in een persbericht.

"Goed nieuws voor de bijen en voor de landbouw. Bijen zijn onmisbaar voor de bestuiving van gewassen in de landbouw. Zonder bijen hebben we geen voedsel", zegt Annie Schreijer.

Het aantal bijen in Europa neemt al jarenlang af, om meerdere redenen. Dit baart veel imkers en boeren grote zorgen. Eerder dit jaar werd hierover nog alarm geslagen bij een conferentie in het Europees Parlement, met onder andere prins Albert van Monaco - zelf een imker.

Annie Schreijer had met steun van collega’s een begrotingswijziging voorgesteld van 200.000 euro. Die wijziging is dinsdag aangenomen in de Europarlementscommissie landbouw. Het gaat om activiteiten volgend op onderzoek naar Varroa-resistentie dat eind dit jaar moet beginnen.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws