Benieuwd naar de luchtkwaliteit op jouw bedrijf?

09-01-2019    09:12   |    Goedemorgen

Het doseren van CO2 is al jaren ingeburgerd in de glastuinbouw. Het is een cruciale bron voor de fotosynthese en dus voor de groei van planten. De CO2 die wordt gedoseerd is veelal afkomstig van rookgassen van een ketel of WKK. Praktijkervaringen leren echter dat de kwaliteit van deze rookgassen – ook na reiniging - niet altijd voldoende is.

Gassen zoals NOx, ethyleen zijn naast CO2 ook aanwezig in deze rookgassen. Het is bekend dat deze gassen voor schade kunnen zorgen aan je gewas.Het kan zijn dat je eerder schade hebt gezien aan je gewas zonder dit te kunnen verklaren. LTO Glaskracht Nederland vraagt zich af of je geïnteresseerd bent in welke mate schadelijke gassen aanwezig zijn op jouw bedrijf; en welke concentraties van deze gassen tolereerbaar zijn voor je teelt zonder schade?

Glitch project
Het project biedt de mogelijkheid om via geavanceerde technologie de verschillende gassen in jouw kas in kaart te brengen. Dat gebeurt op basis van de metingen en ervaring van deskundigen. Adviezen en maatregelen voor een betere luchtkwaliteit worden samen geformuleerd, zodat je met een gerust hart CO2 kan doseren. Ben je geïnteresseerd om dit voor jouw bedrijf in kaart te brengen? Stuur het ingevulde formulier hierheen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuwbouw Bud Holland in De Lier

20 maart jl. zijn op het kantoor van Triple Group te Maasdijk, door HOCP vof en Bud Holland B.V., de definitieve handtekeningen geplaatst...

Tuinen Bij... Koop Gerbera

Weer een nieuwe aflevering Tuinen Bij. Deze keer waren we bij Koop Gerbera en vroegen hoe het liep in het bedrijf.