Best of both worlds...

Best of both worlds...

Van tomatenplukker naar software developer, dat lijkt in eerste instantie een flinke carričreswitch. Toch ondernam Dave (20) die stap in 2020 door zich bij het team van Nitea IT Solutions in Maasdijk aan te sluiten. Je zou in deze situatie kunnen spreken van 'best of both worlds'. Dave zijn bijbaan sluit namelijk naadloos aan op zijn opleiding én hij draagt er vanaf zijn comfortabele bureaustoel wel aan bij dat telers van tomaten - en vele andere soorten groenten, bloemen en planten - grip op de arbeid- en productieprestaties binnen hun bedrijf hebben.

Dit doet hij momenteel nog als bijbaan gecombineerd met een stage, nu hij in het laatste jaar van de studie applicatie- en mediaontwikkelaar aan het ROC Mondriaan in Den Haag zit, maar ook na de afronding van zijn studie wordt dit feest voortgezet. Dave vervult zijn rol als software developer vanaf deze zomer namelijk in vaste dienst. En daar zijn wij enorm trots op!

Hoe een werkdag van Dave er zoal uitziet? En hoe hij het werken bij Nitea ervaart? Lees vooral mee!

Hoe het begon…
Dave: "Voordat ik bij Nitea startte, werkte ik bij een tomatenkwekerij. Na mijn eerste jaar van de opleiding applicatie- en mediaontwikkelaar wilde ik een bijbaan die aansloot op mijn opleiding . Toen kwam ik bij toeval een vacature van Nitea tegen. Na wat rondkijken op de website, leek Nitea mij een leuk bedrijf om te werken, mede omdat ik al ervaring had opgedaan met de dynamische tuinbouwsector en Nitea hier natuurlijk veel raakvlakken mee heeft."

On the job
Als software developer werkt Dave mee aan de ontwikkeling van de nieuwste cloudoplossing van Work-IT, zoals de software van Nitea heet. Dave: "Iedere ochtend houden we een gezamenlijke stand-up, waar we de lopende werkzaamheden bespreken. Dit is ook het moment om samen met het team een oplossing te vinden voor bepaalde uitdagingen of knelpunten. Mijn werkdag vervolgt zich hierna meestal met het oppakken van tickets die betrekking hebben op een sprint. Zo'n sprint duurt twee weken en gedurende die tijd werken wij met het hele team samen aan het ontrafelen van een diversiteit aan tickets. Afwisselend werk ik aan de techniek, een nieuwe functionaliteit of een ontstane uitdaging in bestaande functionaliteit. Met dit alles tot doel om het softwarepakket nog beter te maken."

"Wat misschien wel het belangrijkste is, is dat je bij Nitea goed wordt begeleid," vervolgt Dave. "Als je bijvoorbeeld werk voorbij ziet komen waar je nog niet veel vanaf weet en waar je wel graag meer over wilt leren, dan kan je dit gewoon aangeven en het vervolgens samen met een andere ontwikkelaar oppakken.
Wat deze baan zo bijzonder maakt is dat je als waardig collega behandeld wordt en dat je volledig meedraait met en binnen het team. Ik heb hier al heel veel geleerd in een korte tijd en alles wordt goed uitgelegd. Verder word ik enthousiast van de software die we ontwikkelen en leveren, ik vind dat we mooie oplossingen bieden voor de tuinbouwsector. Daarnaast is Nitea gewoon echt een leuk bedrijf, waar het altijd gezellig is met collega's!"  

Tot slot voegt Raymond, algemeen directeur bij Nitea, hieraan toe: "Een stage of bijbaan bij Nitea is een investering van twee kanten en kan als beloning leiden tot een aanstelling voor onbepaalde tijd, dat is geweldig!"

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v