Beter zicht kennisbehoefte veredelingsbedrijven

Beter zicht kennisbehoefte veredelingsbedrijven

Om de nieuwe inzichten die uit plantenveredelingsonderzoek voortkomen beter toegankelijk te maken voor MKB-bedrijven, starten Wageningen University & Research en Plantum het project 'Sowing Seeds of Knowledge'. De eerste stap in dit project is een online enquęte om zo beter zicht te krijgen op de kennisbehoefte onder deze veredelingsbedrijven.

Circa 90% van de 200 professionele veredelingsbedrijven in Nederland behoort tot het MKB. Deze bedrijven participeren verhoudingsgewijs niet zo vaak in de Topsectorprojecten, waarbij Wageningen University & Research en plantverdelingsbedrijven samen onderzoek uitvoeren. Om deze MKB-bedrijven te stimuleren om aan de slag te gaan met nieuwe inzichten uit het onderzoek wordt een 'Kennis op Maat'-project opgezet.

De eerste stap in het project is het helder krijgen van de kennis die het MKB nodig heeft. Om hier meer zicht in te krijgen heeft Plantum een online enquęte geopend. Daarnaast wordt bekeken of de resultaten van de onderzoeksprojecten aansluiten bij de behoeften van het MKB.

Het 'Sowing Seeds of Knowledge'moet er toe gaan leiden dat bedrijven om versneld nieuwe plantenrassen ontwikkelen die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet voor landbouw, water en voedsel. Op termijn zouden naast verdelingsbedrijven, ook weefselkweekbedrijven, opkweekbedrijven, en andere spelers in de productieketen moeten kunnen profiteren van het project.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v