Rechtszaak! Westland vs Kwekers in de Kunst

28-03-2018    07:33   |    Goedemorgen

De culturele instelling wil geen geld terug storten, de gemeente Westland wil het onder de tafel beloofde geld niet overmaken.

De gemeente zegt open te staan voor een minnelijke oplossing, maar kan niet anders dan juridisch de overgemaakte 40.000 euro terug te vorderen van Kwekers in de Kunst. De culturele instelling kreeg van oud-burgemeester Sjaak van der Tak een paar ton aan kunstsubsidie toegewezen, zonder dat dit volgens de juiste democratische paden was goedgekeurd. Inmiddels is er 40.000 euro overgemaakt naar Kwekers in de Kunst.

In een gesprek op 11 januari was door de gemeente aan Kwekers in de Kunst gevraagd om aan te tonen welke uitgaven specifiek waren gedaan voor de opening van het World Horti Center, waar het envelopje gratis gemeentegeld voor bedoeld was. Kwekers in de Kunst kon of wilde dit niet aantonen, waarop de gemeente besloot dat het terugvorderen van de overgemaakte 40.000 euro geen schade zou opleveren.

Kwekers van de Kunst besloot daarop een juridisch traject in te zetten, omdat zij niet alleen de 40.000 euro niet terug willen storten, maar ook graag de nog toegezegde 60.000 euro overgemaakt zien worden. Voor de gemeente rest er niets anders dan ook in de juridische papiermolen te stappen. Kwekers in de Kunst vindt het vooral schandalig dat de schuld bij de ontvangende partij wordt gelegd, in plaats van bij degene die het geld heeft toegezegd.

Kwekers in de Kunst is het Westlandse overblijfsel van Dario Fo, dat failliet ging zodra de gemeente Westland de subsidiekraan dichtdraaide en bleek dat de cultuurinstelling niet populair genoeg was om op eigen benen te staan, waarop het besloot naar Den Haag te vertrekken.

Bekijk hier de reportage van de WOS.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws