
Stigas lanceert Tilwijzer
Wie veel tilt, weet het; het is veel beter om klachten aan rug of andere ledematen te voorkomen dan te...
Ze is rond, donkerpaars én een veel geziene vrucht in Italië. Ik heb het hier over de ronde aubergine, die wij Pallada hebben genoemd. De naam is geïnspireerd op palla, wat ‘bal’ betekent in het Italiaans. De Pallada onderscheidt zich door haar stevige bite en licht zoete, aromatische smaak. Daarnaast is zij zoals elke aubergine uiterst vezelrijk. In het smaakwalhalla Italië ligt de ronde aubergine in elke supermarkt en marktkraam, maar in de rest van de wereld is zij een vrij onbekende verschijning. Daar brengen wij graag verandering in.
Torentje
Bij mij thuis is dat al gelukt. ‘Heb je ze weer bij je?’, vraagt mijn zeventienjarige dochter enthousiast als ik met deze mooie vruchten thuiskom. Als marketingspecialist in de tuinbouw werken is in vele opzichten een voorrecht. Zelf groenten testen en proeven is daar één van. De Pallada snij ik in mooie grote plakken, smeer ik in met olie en knoflook en leg ik even op de grillplaat. Daarna doe ik de plakken samen met tomaat, mozzarella en balsamico aan een prikker. Een paar minuutjes in de oven, zodat de mozzarella nét niet smelt et voila, de auberginetorentjes zijn klaar. Bijna zo mooi als de foto op Love My Salad, de online community die groente letterlijk en figuurlijk beter op de kaart wil zetten.
#aubergenius
Jammer toch dat slechts twee op de tien Nederlanders überhaupt aubergine eet. Met telersvereniging Aubergine A8 en Florpartners hebben wij daarom onze krachten gebundeld. Samen willen we meer bekendheid geven aan de veelzijdigheid van de aubergine met een uitgebreide campagne.
Onderdeel daarvan was een bloggersevent op 14 juni, dat volledig in het teken stond van deze groente. Zo’n twintig enthousiaste foodbloggers bezochten eerst een aubergineteler en volgden daarna een boeiende kookworkshop bij chef Martijn Korving. Hij toverde de paarse vrucht zelfs om tot een verrassend dessert. Zijn recepten én die van de bloggers bundelen wij in een inspirerend boekje over aubergines en delen wij via diverse social-mediakanalen met hashtags #aubergenius of #verrassendveelzijdig. Neem eens een kijkje! Enthousiast geworden? Dan nodigen we je van harte uit om de oval black of Pallada op de kaart te zetten.
Wie veel tilt, weet het; het is veel beter om klachten aan rug of andere ledematen te voorkomen dan te...
Bijna 22% van de Nederlandse- en ruim 30% van de Vlaamse glastuinders heeft in meer of mindere mate interesse...
Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Er zijn in november 34 bedrijven meer failliet...
Groentespecialist Peter van Halder wordt HAK Fresh 12-12-2019 09:32 |
Lentse & Slingerland Potgrond verder als Lensli 12-12-2019 09:23 |
ING: Overheid stut economische groei in 2020 12-12-2019 09:18 |
Eerste paal Flower Tower in Aalsmeer geslagen 12-12-2019 09:13 |
Bloemenbureau op IPM 12-12-2019 09:06 |
Verkooptak Quality Queen failliet verklaard 11-12-2019 10:58 |
Vlog: Sjaak van der Tak over onderzoeken KijK 11-12-2019 10:54 |
'Werken aan morgen' is investeren in gezondheid 11-12-2019 10:50 |
Van pillen naar paprika’s! 11-12-2019 10:46 |
Werknemer wil traditioneel kerstpakket vol eten 11-12-2019 10:41 |
Reacties (1)