'Alleen de beste planten zijn goed genoeg voor ons'

27-10-2021    10:12   |    Goedemorgen

Wat wil je als bloemen- en plantenhandelaar? Het antwoord is simpel: alle door jou ingekochte bloemen en planten zo snel mogelijk verkopen met 0 procent uitval en derving. Dan is de volgende vraag: wat heb ik daarvoor nodig? Ook dat antwoord is snel te geven, namelijk mooi ogend en gezond materiaal. Als het om terrasplanten gaat, dan kan Kwekerij Maron die leveren.

“We gaan voor kwaliteitsplanten, alleen de beste zijn goed genoeg”, aldus Aron van der Burg, eigenaar van de in Pijnacker gevestigde Kwekerij Maron. "En weet je wat nu het mooie is, er is ook nog een extra kwaliteitsslag gemaakt is. Want de terrasplanten die we vanaf 2022 gaan leveren komen uit onze nieuwe kassen. Die worden nu gebouwd. Bij de bouw ervan hebben we heel goed gekeken wat voor kas we moesten bouwen om perfecte planten te telen. Ik ben van mening dat we daar heel goed in geslaagd zijn. Mooie hoge kassen met maximale lichtdoorlatendheid en een perfecte klimaatregeling zorgen daarvoor. Ook hebben we een eb- en vloedvloer om op het juiste moment de voor de plant nodige hoeveelheid water kunnen geven. Hierdoor krijgen we planten met een zeer sterk wortelgestel en weerbare planten. Mooie gezonde planten die een lust voor het oog zijn."

Het kwaliteitsdenken en handelen bij Kwekerij Maron zorgt ervoor dat de allerbeste planten afgeleverd worden. "Met als gevolg dat er in de keten geen uitval meer is en de eindgebruiker zegt: 'met de planten van kwekerij Maron staat mijn terras altijd in de zon.' Dat onze klanten ons aanbod waarderen merk ik door het grote aantal herhalingsaankopen. Ik schat dat ongeveer 95 procent van onze producten naar afnemers gaan die eerder bij ons gekocht hebben", aldus Van der Burg. 

Kwekerij Maron is aanwezig op de Royal FloraHolland Trade Fair in Aalsmeer om hier meer over te vertellen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....