Blog: Nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden

07-01-2020    09:11   |    Arne van Aalst

Een weblog van Arne van Aalst. Hij is sales director Noordwest-Europa bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Van Aalst schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Elk jaar begint voor velen met goede voornemens waar, met alle respect in de praktijk maar weinig van terecht komt.

Er zijn altijd wel redenen aan te dragen om die voornemens te laten voor wat ze zijn. Het komt even niet uit, ik heb toch andere prioriteiten of dat roken is zo verslavend, weet je wel hoe moeilijk het is om te stoppen? En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Toch is het goed om plannen te maken. Het geeft ruimte in je hoofd, zet aan tot nadenken over bepaalde zaken en geeft weer energie als je de plannen verwezenlijkt. Dit laatste gebeurt alleen als je er tijd en aandacht aan geeft en natuurlijk volharding oftewel discipline!

Persoonlijk heb ik ook een aantal doelen voor het jaar 2020. Zowel zakelijk als ook persoonlijk.
Zakelijk wil ik mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de geïntegreerde gewasbescherming in de Agri sector, een sector die door het wegvallen van chemie en de vraag naar voedselveiligheid ook steeds meer in de picture komt te staan bij Koppert. Dit vraagt allereerst naar de problematieken in deze sector alvorens je oplossingsrichtingen kunt bedenken. Waar kampen de ondernemers mee en hoe kunnen wij helpen?

Persoonlijk hoop ik op 5 april 2020 de Rotterdam Marathon te gaan lopen, de 40e editie op mijn 55e.
Ik ben er al een paar maanden voor aan het trainen, het blijft tenslotte 42 km en nog een paar meter.
Maar de voorbereiding geeft mij een boost wat weer nodig is om te presteren.

Moraal van het verhaal: maak plannen voor jezelf, het maakt niet uit hoe ze luiden, dit is voor iedereen weer verschillend.

Ik wens iedereen een gezond nieuw jaar toe en dat je dromen en plannen uit mogen komen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws