Blog: Positieve associaties

15-10-2018    08:53   |    Goedemorgen

Een weblog van Ramon Schlepers. Hij is beursmanager van het jaarlijkse evenement HortiContact in Gorinchem. Schlepers schreef deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Tijdens de zomervakantie valt het altijd weer op; de associaties die mensen uit andere landen hebben met Nederland. Ik was afgelopen zomer in Frankrijk en raakte aan de praat met een aantal andere toeristen. Nadat ik vertelde uit Nederland te komen, volgden meteen de woorden'Amsterdam'en 'cannabis'. Want ja, dat is toch het eerste waar veel mensen bij Nederland aan denken.

Hoewel Nederland wereldwijd bekend is vanwege de cannabis, is dit niet het geval als we spreken over het telen van cannabis voor de medicinale en farmaceutische industrie. Op dat gebied lopen Canada en de Verenigde Staten voorop.

Vanwege legalisering van wietteelt in Canada en bepaalde staten in de Verenigde Staten, kunnen zij zich veel sneller ontwikkelen. Daarnaast wordt kennis en kunde uit Nederland gebruikt om in die landen de technologie en het teeltproces te optimaliseren.

Hoe meer ik me verdiep in het telen van cannabis in Nederland, des te meer ik me besef dat het jammer is dat Nederland op deze manier achterop raakt. Er wordt door de overheid al lang gesproken over de legalisering van wietteelt, maar wanneer wordt er een definitieve beslissing genomen? Het lijkt er nu op dat er in 2019 experimenten voor legale wietteelt gaan plaatsvinden.Wellicht dat we in de toekomst dus toch onze Nederlandse deskundigheid binnen de landsgrenzen kunnen inzetten.

Als beursorganisatie van HortiContact zijn wij gefocust op de deskundigheid en innovatieve en creatieve kwaliteiten van de Nederlandse tuinbouw. Onze interesse naar de cannabismarkt is dan ook gewekt. Misschien een interessant onderwerp om in de toekomst terug te laten komen op HortiContact. Want  uiteindelijk willen we natuurlijk dat Nederland op een positievere manier met cannabis geassocieerd wordt!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws