Opmars gestabiliseerde waterstofperoxide

04-09-2015    10:09

Net als vorig jaar zal Machinaal Loonbedrijf Van Veldhoven Huwa-San TR50 inzetten tijdens de teeltwisseling. De gestabiliseerde waterstofperoxide onderscheidt zich door zijn  stabiliteit en efficiënte werking en maakt de laatste twee jaar een opmars in Nederlandse kassen voor allerhande desinfectietoepassingen, aldus het loonbedrijf.

"Huwa-San doodt alle aanwezige ziektekiemen en maakt de kas weer schoon voor aanvang van het nieuwe teeltseizoen. Bovendien bevat het middel – in tegenstelling tot andere producten - geen schadelijke stoffen en is het geurloos, kleurloos en niet-corrosief bij werkdosering", aldus Van Veldhoven.

Vorig jaar werden verschillende kassen succesvol behandeld tegen Clavibacter michiganensis en komkommerbontvirus. Ook in het kader van Crazy Roots kan Huwa-San een meerwaarde betekenen. Tijdens de teeltwissel wordt het ingezet om overblijvende kiemhaarden van de rhizogene Agrobacterium - die ‘Crazy Roots’ veroorzaakt – te verwijderen. Dit gebeurt zowel door algemene ruimtedesinfectie, maar ook door de druppelslangen, silo’s en andere delen van het watersysteem ermee te behandelen. Tijdens het seizoen, houdt Huwa-San het systeem biofilm-vrij en voorkomt het optreden en/of verspreiding van ziektekiemen.

Producent Roam Technology begeleid de desinfectieprocedure persoonlijk en brengt deze van begin tot eind in kaart aan de hand van wateranalyses en dosismetingen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws