Cor de Fijter opvolger Frank Hollaar bij Flynth

18-06-2021    10:30   |    Goedemorgen

Per 1 mei is Frank Hollaar (foto) begonnen aan een nog onbekend avontuur. Na een loopbaan van bijna 15 jaar bij Flynth, waarin hij diverse functies vervulde, waarvan het grootste deel als sectorleider tuinbouw, gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik weet nog niet waar deze zoektocht mij naar toe leidt, maar dat het in de agrosector zal zijn, is vrijwel zeker.”

Zijn hart ligt in de land- en tuinbouw. Hollaar werkte jarenlang aan de positionering van Flynth als toonaangevende dienstverlener in de tuinbouwsector. “Ik vond het geweldig om onze organisatie te verbinden met ontwikkelingen in de sector. Of het nu energie, schaalvergroting of strategische samenwerking betreft, het zijn allemaal vraagstukken waar wij de ondernemer bij ondersteunen. We beschikken over een heel breed palet aan expertises en als we die op een goede manier voor de klant samenbrengen, zijn we echt van grote waarde. Flynth heeft alle troeven in handen om haar positie in de tuinbouw verder te verstevigen.” Ondanks het enthousiasme waarmee Hollaar terugkijkt op zijn periode bij Flynth, heeft hij er ook veel zin in om het onbekende te gaan ontdekken.
   
Hollaar wordt per 1 juli aanstaande opgevolgd door Cor de Fijter, die zijn sporen heeft verdiend als sectormanager Akkerbouw & Tuinbouw bij Rabobank. De Fijter ontwikkelde de Analyse Tool Rabobank en was medeauteur van verschillende sectorvisies, zoals ‘Floreren met flexibiliteit’ en ‘De wereld van Jip’. De Fijter start per 1 juli bij Flynth als sectorleider en senior bedrijfsadviseur. In deze combirol zal de nadruk liggen op de innovatie van het bedieningsconcept van Flynth en het adviseren bij complexe bedrijfskundige vraagstukken van klanten in de tuinbouw. De Fijter komt op een belangrijk moment binnen bij Flynth, waar op dit moment hard gewerkt wordt aan de lancering van een dashboard tool voor tuinbouwondernemers. “Ik heb veel kennis en ervaring op het gebied van data-analyse. Een hele interessante ontwikkeling voor de sector, die ik in mijn nieuwe rol met beide handen ga aangrijpen. Ik heb er veel zin in om de door mijn voorganger en zijn team geïnitieerde ontwikkeling van het dashboard voor de tuinbouw verder vorm te geven.”   

Middenin de dynamiek van de sector staan  
Maar niet alleen de interesse in data-analyse maakt dat De Fijter deze uitdaging bij Flynth aangaat. De rode draden in de carrière van De Fijter sluiten goed aan op zijn nieuwe job. Het vertegenwoordigen van de organisatie in de netwerken in de sector, het anticiperen op beleid en regelgeving, het samenbrengen van business partners en het detecteren van kansen voor de klanten en voor Flynth zelf, maken ook onderdeel uit van zijn nieuwe verantwoordelijkheden. “Middenin de dynamiek van de sector staan en de ontwikkelingen vertalen in een optimaal bedieningsconcept om uiteindelijk de klanten naar tevredenheid te kunnen bedienen, is wat mij drijft. Dat deed ik jarenlang bij een bank en het lijkt me geweldig om dat nu voor een dienstverlener te gaan doen. Ook ga ik mij richten op de mogelijkheden voor verdere groei van onze dienstverlening in de sector. Flynth is weliswaar marktleider in de glastuinbouw, maar is nog niet in alle glastuinbouwgebieden even bekend als in het Westland en Lansingerland. Samen met mijn team ga ik hard aan de slag om Flynth ook zichtbaarder te maken in de andere regio’s. Verder ben ik van plan om, voor zover de corona richtlijnen dat toestaan, de komende tijd veel tuinbouwklanten van Flynth te gaan ontmoeten om hun bedrijven te leren keren en te horen wat hen bezig houdt. Het gesprek met de ondernemer zelf over zijn of haar ambities is toch waar alles mee begint voor een dienstverlener, is mijn stellige overtuiging.”
 
In overleg met Frank zal Flynth zal in september 2021 voor haar relaties een Seminar Glastuinbouw organiseren. Tijdens dit seminar zal er tevens ruimte zijn afscheid te nemen van Frank en kennis te maken met zijn opvolger.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: Nufarm

Tjeerd Peeters, technisch adviseur tuinbouw bij Nufarm, is morgenochtend te gast op Paprika Tasty Radio....