Corona op de werkvloer: blijf basisregels hanteren!

22-07-2021    10:45   |    Glastuinbouw Nederland

De Nederlandse overheid heeft op 26 juni jl. de coronamaatregelen versoepeld. De besmettingscijfers namen immers flink af. Sinds vorige week is echter weer een forse toename van het aantal besmettingen zichtbaar, met name door de Deltavariant. Het is daarom van groot belang om de basisregels op het bedrijf te blijven naleven, geeft Glastuinbouw Nederland aan.

Op de werkvloer blijft de regel van 1,5 meter afstand tot elkaar van kracht.  Op het werk moeten dus nog steeds inspanningen worden verricht  om die onderlinge afstand te kunnen garanderen.

Maatregelen nog niet afzwakken
Het advies is sowieso om binnen het bedrijf de genomen maatregelen niet af te zwakken, in verband met de oplopende besmettingen. Die bereiken niet alleen grote groepen jongeren, maar ook de oudere leeftijdscategorieën. Het feit dat iemand (twee keer) is gevaccineerd, wil niet zeggen dat die persoon niet besmettelijk kan zijn. Overdragen van het virus is ook dan nog steeds mogelijk.  Gevaccineerde mensen kunnen ook ziek worden door een coronabesmetting, al zal het ziekteverloop minder ernstig zijn.

Stigas bekijkt de laatste wijzigingen en aanpassingen van de overheid en stemt samen met werkgevers- en werknemersorganisaties af of het Coronaprotocol moet worden aangepast. Eventuele wijzigingen van de maatregelen worden uiteraard gedeeld via de website van Glastuinbouw Nederland. Kijk voor meer informatie ook op de website van Stigas.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: Nufarm

Tjeerd Peeters, technisch adviseur tuinbouw bij Nufarm, is morgenochtend te gast op Paprika Tasty Radio....