Fascination of Plants Day

Fascination of Plants Day

Gisteren werd de internationale Fascination of Plants Day gevierd. Op deze dag werd aandacht gevraagd voor het belang van planten voor de maatschappij. Want zonder planten geen voedsel, geen schone lucht om te ademen en minder kledingkeuze.

De Nederlandse sector van zaden en jonge planten, koploper in de wereld, zet de plant graag in 't zonnetje. Planten zijn van levensbelang voor iedereen. Daarom vraagt Plantum, juist in de week van de internationale Fascination of Plants Day (18 mei) en Day for Biological Diversity (22 mei), aandacht voor de genetische diversiteit van planten. Als wij allemaal bijdragen aan de biodiversiteit, het gebruik goed reguleren én het behoud van bestaande biodiversiteit goed regelen, dan kunnen we nog heel lang de internationale Fascination of Plants Day én Biodiversiteitsdag vieren.

Fotoboodschap
Onder het motto 'Zet vandaag met ons de plant in het zonnetje!' heeft Plantum het initiatief genomen om diverse organisatie in de land- en tuinbouwsector het belang van planten te laten uitdragen. Via de hashtags # Fascination of Plants Day 2020 en # Plantsday werd de boodschap gisteren breed gedeeld. Een gezamenlijke foto van vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties ondersteunt het initiatief.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v