'Food challenges cross sectoraal oppakken'

24-11-2021    10:00   |    GreenTech

“Partijen in binnen- en buitenland moeten de krachten bundelen en samenwerking zoeken om de komende jaren de wereldwijde food challenges het hoofd te kunnen bieden. Dat zegt Jaap Bond, boegbeeld van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen in een interview met GreenTech.

In het artikel gaan hij en Annette Wijering van RVO in op de uitdagingen op gebied van voedselvoorziening. Uitdagingen die je als individu niet aan kunt gaan, menen beiden. "Dat moeten we samen doen. De Nederlandse tuinbouwsector en de bedrijven die zich bezig houden met uitgangsmaterialen zijn in staat om een aantal globale problemen op te lossen.” En dat geldt volgens hem ook voor andere landen die de Substainable Development Goals (SDG) van de VN steunen. “Wij werken als Nederland bijvoorbeeld structureel samen met landen als Vietnam en Mexico en veel bedrijven uit de tuinbouw, zoals zaadveredelingsbedrijven, zijn wereldwijd actief. Door intensief samen te werken kunnen we echt stappen zetten.”

Niet alleen binnen specifieke ketens, maar juist ook door cross sectoraal samen te werken, meent Bond. “Wij werken daarom ook nauw samen met andere Topsectoren op zoek naar interessante crossovers die ons uiteindelijk verder kunnen brengen.”

Lees het volledige (Engelstalige) artikel hier


Reacties (1)

L de Moor 5 days ago

De heer Bond trapt wel open deuren in, de tuinbouwsector werkt al decenia lang samen met bedrijven over de hele wereld. Dankzij Nederland zijn er een hoop projecten tot stand gekomen alleen hebben sommige inwoners van andere landen niet dezelfde instelling.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Floriway onthult logo

Floriway heeft haar logo gepresenteerd. Het is een logo dat symbool staat voor een mooie gezamenlijke...