FromBoer kiest Monarch

17-02-2020    10:01   |    Goedemorgen

FromBoer (het vroegere Boer Den Hoedt) verhuist in het najaar van 2020 naar een ultramoderne energiezuinige kas in Dinteloord. Voor hun gewasbelichting hebben zij gekozen voor het nieuwste armatuur van Oreon; de Monarch.

“In de huidige kas in Ridderkerk belichten wij al sinds 2010 met Oreons LED-verlichting. Eigenlijk zijn zij met ons meegegroeid. Iedere uitbreiding in LED-verlichting hebben wij met Oreon gedaan en wij zijn blij dat we onze samenwerking nu ook in Dinteloord gaan voortzetten”, aldus Leonard Boer. “Het nieuwe armatuur komt precies op tijd. Ooit waren wij de eerste slateler die de lampen van Oreon installeerde en opnieuw hebben wij de primeur”. De Monarch is compact, efficiënt en heeft met 3100 uMol/s een zeer hoge licht output. Daardoor hoeven we minder lampen op te hangen, hebben we minder schaduw in de kas en lagere kosten”, vult Arjan Boer aan. 

Klimaat neutraal
De nieuwe 4 hectare Ultra Clima kas is uniek in Europa. "De kas is een combinatie van revolutionaire techniek en hoogstaande innovatie waarbij duurzaamheid voorop staat. Het voegt alle eisen die van een moderne kas gevraagd worden samen. Hoge productie in combinatie met minimaal energie- en waterverbruik, beperkte CO2-uitstoot en een beter rendement", zo laten de beide slatelers weten. “De verlichting sluit hier feilloos op aan. De Monarch is efficiënt en wordt gekoeld met water. Hierdoor  blijven de lampen koel, wat bijdraagt aan een lange levensduur en een stabiel kasklimaat. De afgevoerde warmte, afkomstig van de lampen, wordt hergebruikt wat eveneens bijdraagt aan een optimaal energieverbruik.  

Sales Directeur van Oreon Jan Mol: “Arjan en Leonard zijn klant van het eerste uur. De stappen die zij zetten dragen bij aan een hoger rendement binnen hun bedrijf en een duurzamere tuinbouw. Dat is winst voor de totale branche. Wij hebben een fijne samenwerking en feliciteren hen met deze volgende stap. Wij zijn natuurlijk enorm trots dat zij, kort na de introductie van onze nieuwe ‘Dutch Powerhouse’, wederom voor Oreon hebben gekozen.   
 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: In het nieuw

Van der Voort Tomaten heeft in de kas in Brielle bedrijfskleding ingevoerd voor alle medewerkers, zo laat de...