Gemiddeld minder middelen in water Westland

Gemiddeld minder middelen in water Westland

De gemiddelde concentratie gewasbeschermingsmiddelen in het water in het Westland is ten opzichte van 2018 iets afgenomen, meldt de WOS.

Dat blijkt uit de waterkwaliteitsrapportage die het Hoogheemraadschap van Delfland heeft opgesteld over 2019. Ondanks de afname zit er nog altijd te veel gewasbeschermingsmiddel in het water. Dit belemmert op veel plaatsen de ontwikkeling van een gezond ecosysteem.

De meeste middelen werden gevonden in de Oude Campspolder (tussen Maasland en De Lier), de Hoefpolder (bij De Lier), de Oranjepolder (bij Maasdijk ) en de Vlotwatering (bij Monster). Per meting werden op deze locaties gemiddeld 14 stoffen aangetroffen.

Tuinbouwbedrijven mogen hun afvalwater officieel niet in de sloot lozen, toch gebeurt dit nog wel. Delfland voert al langer campagne om dit verder te voorkomen.

De concentratie bestrijdingsmiddelen is overigens na 2012 fors gedaald. De metingen over 2019 laten een zelfde beeld zien als 2017. Dat de gemiddelde concentratie aan gewasbeschermingsmiddelen niet zo sterk meer afneemt zou volgens Delfland verklaard kunnen worden doordat er verschuiving plaatsvindt in het gebruik van middelen. "Zeer giftige stoffen worden verboden en hiervoor komen minder giftige stoffen in de plaats. Deze minder giftige stoffen worden dan wel in een hogere concentratiegebruikt", zo is te lezen in de rapportage.

Bron: WOS

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v