Glastuinbouw Nederland wil beter beeld arbeidsmigrant

13-01-2020    08:27   |    Glastuinbouw Nederland

Glastuinbouw Nederland heeft positief gereageerd op het verzoek om zitting te nemen in het bestuur van de nieuwe stichting Kenniscentrum Arbeidsmigranten. “Wij willen ons inzetten om het bestaande beeld rondom arbeidsmigranten positief om te buigen”, zegt Sjaak van der Tak, die plaats zal nemen in het bestuur van de stichting.

Naast Glastuinbouw Nederland zijn ook partijen als de ABU, VNO/NCW en het Expertisecentrum Flexwonen benaderd om zitting te nemen in het bestuur. “Belangrijk om dit met een breed draagvlak van maatschappelijk en economisch betrokken organisaties te doen. Arbeidsmigranten zijn belangrijk voor onze economie. Onderzoeken hebben dat aangetoond. Als sector kunnen wij niet zonder en daarom gaan we ons inzetten voor een betere beeldvorming omtrent deze essentiële groep werknemers”, stelt Sjaak van der Tak, voorzitter van Glastuinbouw Nederland.

Hét kenniscentrum
Glastuinbouw Nederland voorziet dat arbeidsmigranten in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen in ons land. “Het is daarom hoog tijd dat we een klimaat scheppen waarin zij zich welkom voelen en we gaan kijken naar de positieve inbreng van arbeidsmigranten, in plaats van focussen op excessen en negatieve berichtgeving”, zo licht Van der Tak toe. In de loop van januari en februari worden de operationele zaken van de stichting nader geconcretiseerd.

In dit document meer informatie over het nieuwe Kenniscentrum Arbeidsmigranten. Neem voor vragen contact op met Peter Loef, beleidsspecialist Arbeid van Glastuinbouw Nederland, mail: ploef@spam-protectglastuinbouwnederland.nl, tel. 06 512 643 22.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws