Groenteplanten zijn HET op dit moment

17-04-2018    10:12   |    Goedemorgen

In de lente denk je aan bloemen, maar de plant van de maand is best verrassend. Het is een groenteplant. Ze zijn super populair. Denk daarbij aan de tomatenplant, de paprikaplant en de courgette.

Plukplanten en moestuinen zijn dus HET! En groenteplanten zien er vaak ook prachtig uit, zodat het mes aan twee kanten snijdt. Ze spelen op de ene kant in op groeiende belangstelling voor gezond, duurzaam en plantaardig voedsel, aan de andere kant een decoratieve hoek aan productieve groene planten met vruchten, waarmee het goed kweken en lekker koken is.

Mei is een goede maand om deze planten te poten. De populairste planten voor de tuin zijn allemaal vruchtdragend: denk daarbij bijvoorbeeld aan komkommer, paprika, peper, tomaat, pompoen en courgette. De meeste groenteplanten worden al met wat eetbare vruchten aangeboden. Er zijn klimplanten, struikvormen en dwergplanten verkrijgbaar, maar ook speciale consumentgericht concepten als Pluck, Snacker Funfoods of Pick-&-Joy.

Van alle groenten zijn meerdere soorten verkrijgbaar: verschillende kleuren peper en paprika, tomaten van Roma tot tros en komkommers van maatje snack tot joekel. De voorgekweekte planten produceren in de zomerperiode volop vruchten en bieden zo al die tijd plukplezier en een echte 'versbeleving'


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...