Growcoon wordt verder doorontwikkeld

Growcoon wordt verder doorontwikkeld

ACTUEEL HORTI THEMA - Klasmann-Deilman Benelux en Maan Biobased Products, de ontwikkelaar en producent van de Growcoon stek- en zaaipluggen, hebben onlangs De Green East in Raalte opdracht gegeven om de toepassing van de Growcoon in de hydroponic cultuur verder te onderzoeken.

Het onderzoek spitst zich toe op de doorontwikkeling van een Growcoon in verschillende gootsystemen, die met nog minder substraat toekan. Een Growcoon met een optimale inhoud, minimale operationele kosten voor toepassing in gootsystemen en zonder kwaliteitsverlies van het eindproduct. De eerste resultaten worden eind maart verwacht en zullen vervolgens gepubliceerd worden via de relevante vakmedia.

Testlocatie
De testen vinden plaats bij The Green East in Raalte, een groene campus waar ze de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness verder ontwikkelen. Zij staan aan de basis van green development door te zorgen voor kruisbestuiving tussen de startups die bij hun gehuisvest zijn en door het faciliteren van ondernemersgericht experimenteel onderzoek in de laboratoria, de kassen, de kweekkamers en de vollegrondsproefvelden. Daarnaast bieden zij onderwijsinstellingen ruime mogelijkheden om mee te groeien.

Systemen
Om beter inzicht te krijgen in de gedragingen van de verschillende Growcoon modellen onder verschillende omstandigheden, worden de pluggen getest in verschillende hydroponic teeltsystemen, zoals het systeem van Botman Hydroponics, Meteor Systems en Codema Systems Group. Naast teelttechnische aspecten, wordt ook gekeken naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding, omdat uiteindelijk het rendement telt.

Maan Biobased Products is de ontwikkelaar en producent van de Growcoon, de biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug, die de plant optimale ruimte geeft om op natuurlijke wijze te groeien. Het bedrijf is gespecialiseerd in Smart Biodegredable Products en is toonaangevend in de wereldwijde agrarische industrie. Growcoon was in 2015 het eerste product dat op basis van hun visie succesvol werd gelanceerd.

De Growcoon is wereldwijd exclusief verkrijgbaar bij Klasmann-Deilmann, de internationale partner voor de Growcoon.  Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat kan worden ingezet.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v