'In 2030 alleen circulaire substraatoplossingen'

30-06-2022    10:34   |    Wageningen U&R BU Glastuinbouw

De Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research onderzoekt de komende jaren wat circulaire glastuinbouw betekent voor tuinbouwondernemingen. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Club van 100; een aantal van de leden van dat initiatief zit ook in de begeleidingscommissie (bco) van het onderzoek, zoals Saint-Gobain Cultilene. Innovation & solutions manager Ralf Derksen op de website van Wageningen UR: “We richten ons op ‘no landfill’, dus: geen steenwolsubstraat meer als afval.”

Ralf, welke ambitie heeft Cultilene op het gebied van circulariteit?
“Saint-Gobain, het moederbedrijf van Cultilene, is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en medeondertekenaar van de klimaatconferentie COP21 We hebben dan ook ambitieuze duurzaamheidsdoelen gesteld: in 2025 20% minder CO2-emissie, in 2030 33% minder en in 2050 CO2-neutraal. Daarnaast hebben we ons gecommitteerd aan een vermindering van 50% niet-gerecycled afval in 2025, in 2030 80% minder en 100% hergebruikte verpakking in 2050. Onze ambitie is om in 2030 alleen nog maar circulaire substraatoplossingen te bieden.”

Wat betekent circulariteit als het gaat om substraten?
“We richten ons wereldwijd op ‘no landfill’, dus: geen steenwolsubstraat meer als afval. Dat heeft twee aspecten. Allereerst: voorkomen dat het substraat op de stort belandt, bijvoorbeeld door het te verwerken in andere producten. En ten tweede: zo min mogelijk nieuwe fossiele grondstoffen gebruiken, en dus gebruikt steenwol opnieuw gebruiken óf nieuwe circulaire substraten toe te passen, gebaseerd op bijvoorbeeld hout en glas.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....