Inauguratie Herman Hamer OVC Center in Ethiopië

11-10-2018    15:14   |    Goedemorgen

Op 1 oktober werd het nieuwe centrum voor weeskinderen en kwetsbare kinderen in Koka officieel geopend door Rian Hamer en Wim-Arie Hamer ter nagedachtenis aan Herman Hamer, de voormalige CEO van Florensis die in 2017 overleed. Het nieuwe gebouw is gefinancierd door de schenking van de familie Hamer tijdens het 75-jarig jubileum van Florensis in 2016. We zijn dankbaar en trots op de oprichting van deze faciliteit, die helpt om het perspectief van kwetsbare kinderen te verbeteren. De ceremonie werd feestelijk gevierd vol entertainment en blije kinderen.

In 2014 startten drie stekproductiebedrijven in Koka - Florensis, Syngenta en Dümmen Orange - de oprichting van SAEDO: Social And Environmental Development Organization. SAEDO runt het OVC-centrum (Center for Orphans and Vulnerable Children) voor weeskinderen en kwetsbare kinderen in Koka, door 135 kinderen te ondersteunen met dagelijkse maaltijden, medische zorg, kleding, kinderopvang en onderwijs. SAEDO ondersteunt ook de gezinnen die voor deze kinderen zorgen, bijvoorbeeld door huizen te onderhouden en economische activiteiten te ontwikkelen, zoals een ‘Women Empowerment’ groep.

Bij de openingsceremonie zei Rian Hamer in haar toespraak: "We zijn erg trots dat we als Florensis en familie Hamer iets speciaals voor de gemeenschap kunnen doen. We kennen de kwetsbaarheid en de waarde van kinderen. Ik heb zelf kinderen en ik begrijp heel goed dat we hen willen beschermen. Met dit centrum kunnen we deze kinderen bescherming, opvoeding, aandacht en heel veel liefde geven".

De inauguratieceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de regionale overheid, de zorggezinnen en andere genodigden. Bengt van Loosdrecht, de Nederlandse ambassadeur, sprak zijn waardering uit dat de bedrijven zo voor de gemeenschap staan en bedankte de gemeenschap voor hun inspanningen om de kwekerijen de afgelopen jaren veilig te houden; een mooi voorbeeld van hoe we vredig met elkaar kunnen leven.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...