'Indrukwekkend naslagwerk' Horticoop

'Indrukwekkend naslagwerk' Horticoop

Horticoop's jaarverslag van 2021 is gepubliceerd, een indrukwekkend naslagwerk in magazinevorm. Hiermee blikt de coöperatie terug op 2021, het jaar dat in het teken stond van de transitie van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie. Die transitie, ingezet om een gezonde toekomst van de tuinbouwsector te waarborgen, vormt de aanleiding voor een alternatieve presentatie van de jaarcijfers.

Voorzitter Joris Elstgeest: "Na een turbulent jaar met een pandemie die doorraasde, veranderende behoeften en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tuinbouw, maken we de balans op. Dat doen we dit keer in een andere vorm dan men van ons gewend is. We zijn namelijk trots op wat we hebben bereikt en delen dat graag. Want hoewel het een veelbewogen jaar was door de wereldwijde coronapandemie, heeft 2021 voor Horticoop ook veel goeds gebracht."
 
Het jaarverslag neemt lezers mee in de belevingswereld van de coöperatie. Waar een jaarverslag vaak droge stof bevat, kiest de investeringscoöperatie ervoor om een 54-pagina's tellend gedrukt bewaarexemplaar uit te geven. Het naslagwerk geeft verdieping door interviews met onder andere branchegenoten, achtergrondverhalen en interessante inzichten van en voor de leden van de coöperatie. En hoewel het een terugblik is, kijkt Horticoop in het jaarverslag ook vooruit, met een verwachtingsvolle blik op de toekomst van de tuinbouwsector. Want in 2021 mag dan het startschot zijn gegeven voor de investeringscoöperatie, 2022 is het jaar dat Horticoop verder bouwt. Aan het nieuwe Horticoop, aan het investeringsportfolio en aan de relatie met de leden. Het jaarverslag 2021 zet daarmee de toon voor de toekomstgerichte koers van investeringscoöperatie Horticoop.
 
Leden van Horticoop ontvangen het jaarverslag per post. Het jaarverslag is zowel in het Nederlands als Engels te downloaden via de website van Horticoop: www.horticoop.nl/jaarverslag
 
Over Horticoop
Al bijna 120 jaar werkt Horticoop als coöperatie aan een gezonde toekomst voor de tuinbouw. Dit doet ze samen met de ongeveer 400 leden die allemaal een professioneel glastuinbouwbedrijf exploiteren en met de Horticoop-bedrijven die zich richten op licht, klimaat, techniek en substraat voor de sector. De bedrijven van Horticoop, waaronder Lensli, Horticoop Technical Services, Lumiforte, Horticoop Scandinavia en HortAmericas, zijn gevestigd in binnen- en buitenland. Horticoop is sinds eind 2021 actief als investeringscoöperatie. De coöperatie wordt hiermee een platform voor investering, innovatie en ontwikkeling waarvan alle partijen profiteren: de leden, de Horticoop-bedrijven en de sector.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v