Is jouw uitzendbureau betrouwbaar?

22-07-2021    10:38   |    Glastuinbouw Nederland

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het aanstellen van een betrouwbaar uitzendbureau. En daarmee ook verantwoordelijk voor hoe jouw uitzendbureau met jouw (internationale) medewerkers omgaat.

Bij het inschakelen van derden zoals uitzendbureaus of zzp’ers is het van belang dat dit een betrouwbare partij is. Hiervoor ben je als inlener namelijk zelf aansprakelijk, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

Als het een malafide uitzendbureau betreft kan dit grote gevolgen hebben, hierin wil je dus geen enkel risico lopen. In dit document vind je alle praktische informatie rondom het inschakelen van derden. Download het document hier.

Is jouw uitzendbureau gecertificeerd?
Naast betrouwbaar is ook de certificering van een uitzendbureau belangrijk. De meest belangrijke registratie van het uitzendbureau is in het register van de Stichting Normering Arbeid (SNA). Het keurmerk van de SNA is hét keurmerk voor alle uitzendondernemingen en (onder)aannemers van werk. Via SNA kan eenvoudig worden gecontroleerd of een uitzendbureau is gecertificeerd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: Nufarm

Tjeerd Peeters, technisch adviseur tuinbouw bij Nufarm, is morgenochtend te gast op Paprika Tasty Radio....