Koning Willem I Prijs voor MKB naar Maan Group

Koning Willem I Prijs voor MKB naar Maan Group

Grote vreugde overheerst bij Maan Group. Het bedrijf, onder andere verantwoordelijk voor de productie van de Growcoon, mocht maandagavond 23 mei de Koning Willem I Prijs voor het MKB in ontvangst uit handen nemen van Hare Majesteit koningin Maxima.

Medio Maart was het, dat 24 bedrijven uit heel Nederland genomineerd werden voor de prestigieuze ondernemersprijs. Waaronder 12 bedrijven in de categorie MKB. Daarnaast is er een Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Op Maandagavond 23 mei werden de prijzen uitgereikt in Het Forum in Groningen, uit handen van niemand minder dan Hare Majesteit, koningin Maxima. De Koning Willem I Prijs is een beloning voor bedrijven die uitblinken in durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie en hiermee het economisch klimaat in Nederland versterken.

Op 11 mei werd bekend gemaakt dat Maan Group tot de 3 finalisten behoorde. Een spannende week volgde. "De ontlading is dan ook enorm", vertelt André Jansen, oprichter van Maan Group. "Deze overwinning is echt een kroon op het 25-jarig bestaan van Maan. Maar vooral ook erkenning voor de duurzame, cross over innovaties die wij tot stand brengen. Het benadrukt de noodzaak hiervan en sterkt ons in onze ambitie om deze lijn ook door te zetten. Er is op dat vlak nog zoveel winst te behalen. Wij willen nog zoveel meer bereiken. Deze prijs motiveert ons enorm!" Met het behalen van de overwinning, laat Maan geduchte tegenstanders FibreMax uit Joure en Bakkerij van Vessem uit Haarlem achter zich.

Maan Group is een R&D gedreven organisatie. De roots liggen in de hotmelt coatingtechniek, maar die omschrijving dekt al lang niet meer de lading. In 25 jaar tijd heeft Maan zich ontwikkeld tot een productontwikkelaar met veel expertise op het gebied van hotmelt coatingtechniek, precisie verbindingen en duurzame, biologisch afbreekbare producten. Maan beschikt over het intellect, de technische skills en de mensen om productconcepten naar een volwaardig eindproduct te vertalen. Uit die ontwikkelkracht zijn drie prachtige bedrijven ontstaan die toonaangevend zijn in hun markten. Bedrijven met producten die de markt uitdagen en ons iedere dag een stap dichterbij een duurzame en intelligente toekomst brengen.

Zo is Maan Biobased Products actief in de tuinbouwindustrie. Met hun in het oog springende innovatie: de Growcoon. Een duurzame en unieke stek & zaaiplughouder. Daarnaast brengt Maan Special Products opdrachtgevers in de high tech industrie verder door de meest complexe precisie verbindingen tot stand te brengen. Maan Engineering ontwikkelt nog altijd hotmelt coating equipment. Specifiek voor de label en constructie industrie.

Waar Maan Group zich prijswinnaar mag noemen in de categorie MKB, ging de Koning Willem I Prijs voor Grootbedrijf naar NXP Semiconductors uit Eindhoven en ontving MUD Jeans uit Laren de plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v