Congres over duurzaam verpakken in WHC

04-10-2019    09:44   |    Goedemorgen

Op dinsdag 29 oktober organiseert World Horti Center een congres met titel: ‘Plastic fantastic? Aan de slag met duurzaam verpakken’.

Er is veel te doen rondom het thema verpakkingen. Kunnen we plastic blijven gebruiken, is papier of karton een alternatief of kunnen we verminderen? World Horti Center organiseert een event voor telers en handelsbedrijven waarmee je in één dag helemaal geïnformeerd bent over het thema verpakkingen.

Gedurende de gehele dag exposeren 20 bedrijven op het expositieplein van World Horti Center met de meest duurzame oplossingen en trends in verpakkingen. In het middagprogramma is een seminar met sprekers als Prof. Roland ten Klooster van Universiteit Twente die vertelt over het perspectief van verpakkingen, de footprint van plastics en prints. Hij geeft tevens inzicht waarin de situatie waarin de sector zich bevindt ten aanzien van verpakkingen. Brenda Horstra vertelt over het Brancheplan van Tuinbranche Nederland, de organisatie van tuincentra en toeleveranciers van tuincentra. Welke voorwaarden stelt deze organisatie aan haar leveranciers? Shaun Herdsman, Eco Expert en retailmanager van Modiform zal praten over trends in verpakkingen in UK en Europa, over kunststoffen, karton en niet-verpakken. Met zijn contacten in de retail schetst hij de toekomst van verpakkingen.

Telers van sierteeltproducten, vertegenwoordigers van handelsbedrijven en geïnteresseerden uit de sector zijn van harte welkom om dit congres bij te wonen. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid tot aanmelden kan via de website van World Horti Center.


Reacties (2)

r. duijnisveld at 11.09.2019

Ik ben het volledig eens met bovenstaand verhaal. Er worden allerlei middelen verboden zonder dat er goede alternatieven zijn. Maar de afnemers willen wel een schoon en goed produkt dus telers zoek het maar uit.... De glastuinbouw wordt op dit gebied mooi in de kou gezet.Er zou best wat meer actie mogen komen om e.a. aan te kaarten bij de heren die beleid maken op dit gebied.

Frans at 11.09.2019

Theorie is mooi , maar de praktijk pakt altijd weer anders uit jammer genoeg .

Hier worden geen knopen door gehakt, want Den Haag geeft teveel geld uit .
En dat harken ze bij ons weg , dat we hierdoor minder kunnen investeren .

Van het aardgas af mooie theorie , maar een 100% oplossing die kunnen ze niet noemen of geven .

Reageer op dit bericht

Meer nieuws