Floweracademy.NL 15 jaar

17-08-2020    09:20   |    Goedemorgen

Deze maand bestaat Floweracademy.NL alweer 15 jaar en mag best een begrip genoemd worden op het gebied van educatie in de sierteeltsector. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld weten ze Lucas Jansen te vinden. Met trots tonen de cursisten uit meer dan 25 landen hun certificaat als ze met succes hun cursus hebben voltooid en hebben vele honderden medewerkers van vooral kwekerijen, exporteurs en tuincentra hun kennis vergroot.

In 2005, 15 jaar geleden, begon Lucas met Floweracademy.NL met focus op cursussen assortimentskennis snijbloemen, kamer- en tuinplanten & trainingen kwaliteit en ingangscontrole.  Om in te spelen op de wensen en behoeften van de sector, werden de cursussen al snel uitgebreid met trainingen op het gebied van marketing, account & category management. Daarnaast zijn er door heel Europa marktverkenningen georganiseerd om zo meer kennis te krijgen van de afzetmarkten. Vooral de marktbezoeken naar Parijs, Londen en Oslo blijven gewild en deelnemers zijn na afloop enthousiast over zowel kennisoverdracht als uitbreiding van hun netwerk dankzij het gemêleerde gezelschap van veredelaars, toeleveranciers, kwekers en exporteurs. In oktober is er een reis naar Berlijn in de cursuskalender opgenomen.

Het continue inspelen op trends gaat Lucas gemakkelijk af omdat hij graag samenwerkt met andere specialisten uit de branche en nog steeds vol passie en enthousiasme aan de slag gaat met nieuwe ontwikkelingen. Hij werkt daarbij nauw samen met Miranda Bakker (specialist verkoop, markt en retail) en Miek Stap (fotografie, data, en webapplicaties).

Vandaar dat Lucas in 2012 met Floweracademy.TV is begonnen, het eerste e-learning platform in de sierteeltketen met onlinetrainingen over product. In 2015 zijn de boekjes van Bloemenbureau Holland tot apps voor op de telefoon gemaakt waarna in 2018 de veel uitgebreidere webapplicatie InfoFlowersPlants is gelanceerd. Een online productcatalogus in 8 talen als webapplicatie boordevol productinformatie. In 2020 is gestart met virtuele classrooms om aan te sluiten bij de huidige trend om “met afstand” te leren.

En Lucas zit nog vol ambities & plannen om Floweracademy.NL verder uit te bouwen en continue aan te passen. Maar hij houdt wel zijn focus op de bloemen & planten sector: om de hoek of in de verste uithoeken van de wereld. De cursuskalander voor de nazomer en herfst is inmiddels gereed en beschikbaar via www.floweracademy.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kassensloop in beeld

THEMA SLOOP & GEBRUIKT - Er worden wereldwijd veel kassen gebouwd, maar ook veel kassen gesloopt. Een van de...

Biobest valt in de prijzen

Eupeodes-System van Biobest, specialist in biologische bestrijding en bestuiving heeft de prestigieuze Bernard...