Lichte omzetplus in 2020 voor Bayer Crop Science

26-02-2021    10:06   |    AgriHolland

Bayer Crop Science heeft 2020 afgesloten met een omzet van 18,84 miljard euro. Dat is 1,3% meer dan in 2019. De EBITDA vóór bijzondere posten bij divisie daalde met 3,8% tot bijna 4,54 miljard euro. De activiteiten werden vooral beïnvloed door negatieve valuta-effecten van 537 miljoen euro en omzetdaling in Noord-Amerika. Het resultaat werd positief beïnvloed door realisatie van kostensynergieën door de integratie van overgenomen bedrijven.

De activiteiten in de regio's Latijns-Amerika en Azië / Pacific droegen bij aan de stijging van de omzet, terwijl er een daling van de omzet was in Noord-Amerika. De omzetgroei was vooral sterk bij fungiciden. De omzet in herbiciden daalde licht vooral omdat het bedrijf registraties verloor.

De omzet steeg in zaaizaad en zaadbehandelingen voor de sojateelt. Bij maïszaden en maïszaadbehandelingen bleef de omzet op het niveau van 2019. In Noord-Amerika hadden verschuivingen in de vraag naar 2019 en 2021 een negatieve impact, terwijl de verkoop in alle andere regio's groeide.

Met betrekking tot de rechtszaak over glyfosaat in de Verenigde Staten kondigde Bayer begin februari 2021 aan dat er een akkoord was bereikt met de raadsman van de eisers over  toekomstige Roundup-zaken.

Ongeveer 90.000 lopende claims in het Roundup-proces worden in totaal gedekt door schikkingsovereenkomsten of voldeden niet aan de criteria van het schikkingsprogramma. Het bedrijf blijft onderhandelen met de raadsman van de eisers om tot overeenkomsten te komen in de rest van de lopende zaken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws