Naktuinbouw pakt labs aan

21-09-2020    10:07   |    Goedemorgen

Het laboratorium van Naktuinbouw is de afgelopen jaren flink gegroeid in aantal toetsingen en medewerkers, zo laat de organisatie weten. "Onze toetsfaciliteiten moeten up-to-date zijn en voldoen aan de strengste veiligheid- en kwaliteitseisen. Om hierin toekomstbestendig te zijn, startten we deze zomer met een aantal aanpassingen aan onze laboratoriaruimtes."

"Het afgelopen jaar vernieuwden we ons portfolio en breidden uit met 10% meer toetsen. We verwachten dat voor komend jaar weer te kunnen doen. Wij vinden het belangrijk toekomstbesteding te zijn en blijven. Hierdoor kunnen we de klant beter helpen, als organisatie slimmer werken en de kwaliteiten van onze medewerkers optimaal inzetten."

Het team Zaadanalyse van Naktuinbouw betrok begin dit jaar een nieuwe ruimte. Deze heeft up-to-date-faciliteiten. Het gebouw staat apart van het toetslaboratorium en het laboratorium voor Research & Development waar plantenziektes worden getoetst. Het R&D-laboratorium krijgt deze maand een aantal kleine aanpassingen.

"Het huidige toetslaboratorium passen we aan. Hier ontstaat meer ruimte voor de andere laboratoria-disciplines, met name de ziektetoetsen. Met de verbouwing kunnen we de ruimtes efficiënter indelen. Alle ruimtes gaan voldoen aan de strengste normen volgens de NVWA voor niveau BPL II-laboratoria. De verbouwing van het toetslaboratorium verloopt in fases. De eerste fase start oktober. De verbouwing is eind dit jaar klaar."

Daarnaast komt er een aparte ruimte die voldoet aan de huidige normen voor een BPL III-laboratorium. Deze kan worden ingezet bij uitbraken van onbekende of zeer risicovolle ziektes. Naktuinbouw verzekert dat klanten weinig van de verbouwingen gaan merken. "Wij kunnen onze toetsen blijven uitvoeren op het kwaliteitsniveau dat u van ons gewend bent. Ook onze contactgegevens en bereikbaarheid blijven hetzelfde."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kleurrijke portretten...

In december verscheen een speciale uitgave van KAS Magazine waarin medewerkers uit de tuinbouw vertellen over...