Luister terug: Krapte arbeidsmarkt

01-07-2022    10:40   |    Goedemorgen

In KAS Live!, het wekelijkse radioprogramma van KAS Magazine op Paprika Tasty Radio, werd gisteren uitgebreid gesproken over de krapte op de arbeidsmarkt. Jolanda Heistek, programmamanager bij Greenport West-Holland vertelde hoe de sector dit probleem aanpakt.

De tuinbouw kan niet zonder goede en gemotiveerde medewerkers. Maar een groeiend aantal bedrijven heeft vacatures op mbo-, hbo- of wo-niveau en er is behoefte aan specialisten op diverse gebieden, zoals ict, techniek, robotica en econometrie. Bovendien is de duurzame inzet van flexibele arbeid belangrijk voor de tuinbouw. Met de Deelakkoord Human Capital Zuid-Holland Greenport West-Holland – voorgekomen uit het Innovatiepact van de Greenport – wordt samengewerkt aan het beter aansluiten van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, zo liet Heistek gisteren weten.

Ook de Learning Community Greenport Horti Campus moet uitkomst bieden volgens Heistek. De Learning Community bestaat uit kennis-/onderwijsinstellingen (wo, hbo en mbo) en het bedrijfsleven, maar vooral uit de zich daarin bewegende mensen, te weten: hoogleraren, lectoren, practoren, onderzoekers, docenten, studenten, ondernemers en medewerkers. Het gaat binnen de Learning Community om onderzoekend leren, zowel voor studenten in initiële opleidingen, als voor cursisten in een Leven Lang Leren setting.

Door studenten in authentieke leersituaties te brengen via innovatieprojecten worden bedrijven geholpen en studenten studeren af met de nieuwste inzichten. Zo is er sprake van circulaire kennisdoorstroom: permanente en wederkerige uitwisseling van nieuwe concepten op wo-, hbo en mbo-niveau met ervaringen en nieuwe business-ideeën vanuit de werkelijkheid van alle dag.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Luister het gesprek met Jolanda Heistek dan hier terug.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....