Meer transparantie over groenteprijzen

22-10-2019    10:16   |    AgriHolland

De Europese Commissie heeft op vrijdag 18 oktober een marktobservatorium voor de groenten- en fruitsector gelanceerd die moet zorgen voor meer transparantie in de markt.

Groenten en fruit bepalen ongeveer 24% van de productiewaarde van de land- en tuinbouw in de Europese Unie. Het marktobservatorium biedt actuele informatie over prijzen, productie en handel. Daarnaast worden er regelmatig marktanalyses gemaakt en verwachtingen gedaan voor de ontwikkelingen op de korte en middenlange termijn. Er vindt regelmatig overleg van experts plaats waarbij de beschikbare informatie wordt besproken.

De focus op binnen het nieuwe marktobservatorium van de Europese Unie ligt op hardfruit, citrusfruit, steenvruchten en tomaten. De Europese Unie kent al vergelijkbare marktobservatoria voor akkerbouwgewassen, suiker, vlees en melk. Binnen kort komt er ook een vergelijkbaar platform voor wijn. Met de marktobservatoria wil de Europese Commissie boeren en tuinders helpen om te gaan met schommelingen op agrarische markten en zorgen voor meer transparantie.

Bekijk hier het marktobservatorium voor groenten en fruit


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Oppotten maar!

Ed Schalke laat vol trots op Instagram weten dat het bedrijf bij SV.CO in De Lier een nieuwe Javo plus...

Instagram: Zelfverzekerd

Wat maakt dat Manta More de 'Next Gen(eration)' phalaenopsis is? De lip van de Manta More is groter, waardoor...