Modiform pakt regie richting fossielvrije sector

14-09-2021    10:56   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Modiform maakt flinke stappen op het gebied van duurzaamheid om haar ambitie ‘Horizon2025’ te behalen. Maar daar heeft het bedrijf wel de hele keten voor nodig, zo lieten John van der Maarel en Matthijs Plas vanochtend weten op Paprika Tasty Radio.

Modiform heeft een ambitie geformuleerd die verder reikt dan haar eigen bedrijfsdoelen; het omvat de hele tuinbouwbranche. Modiforms ‘Horizon2025’ is door kansen te creëren -samen met het ecosysteem van klanten en partners- voor 2025 nieuw plastic te verbannen. Uit de productie en bedrijfsvoering, maar ook uit de keten. Het bedrijf wil dat de tuinbouw de eerste industrie is die volledig fossielvrij is. Modiform neemt de daarom leiding om samen met de hele keten de branche duurzaam te veranderen.

Sales director John van der Maarel en Strategy Officer Matthijs Plas vertelden live op Paprika Tasty Radio vanochtend hoe Modiform die regiefunctie oppakt. Dat gebeurt onder andere door middel van de 'Closed Loop Commitment', die zich richt op maximaal behoud van grondstoffen. "We sluiten de cirkel door in te zetten op slim ontwerp, de juiste samenstelling, vermindering en recycling van grondstoffen en hergebruik van bestaande producten. Zo voorkomen we onnodig verlies en verlagen we de druk van onze producten op het milieu."

In de uitzending op Paprika Tasty Radio werd ook gebeld met Rick van Luijk van Vilosa. Het bedrijf maakt samen met Modiform grote stappen om het gebruik van plastic terug te dringen. Heb je het gesprek gemist? Luister het dan later vandaag terug via goedemorgen.podbean.com.


(Foto: V.l.n.r. Matthijs Plas, Marketing Communicatie specialist Francis Schrama en John van der Maarel)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stream Dag van de Tuinbouw

Het avondprogramma van de Dag van de Tuinbouw, inclusief de Tuinbouw Toptafel, is nu online terug te kijken....