'Na 9 Rainlevelrs ervaren samenwerkingspartij'

'Na 9 Rainlevelrs ervaren samenwerkingspartij'

Van Daalen grond, weg- en waterbouw - onlangs verhuisd naar een drie keer zo groot pand op Honderdland - is enthousiast over Rainlevelr. Als bassinbouwer maakt eigenaar Dirk-Jan van Daalen zijn klanten die nieuwbouwplannen hebben of het folie verwisselen altijd attent op Rainlevelr.

"We hebben al veel Rainlevelrs aangesloten. Recent nog bij Greenvalley. En dat proces gaat gestroomlijnd. Delfland werkt met goede specificaties, wat maakt dat onze rol altijd duidelijk is. Met 25 aangesloten Rainlevelrs hebben we als sector al veel bereikt, maar er valt nog veel meer te bereiken. Zeker als we onze technische expertise bundelen en de mogelijkheid onderzoeken hoe we bestaande bassins ook aan kunnen sluiten. Daarnaast moeten we kritisch blijven kijken naar de grootte van de bassins. Want hoe groter de bassins hoe minder goed gietwater we in hevige buien moeten lozen en hoe beter we gewapend zijn tegen periodes van langdurige droogte."

Saskia Jouwersma, projectleider Rainlevelr laat weten dat de teller na de oplevering van Lugt Lisianthus in februari van dit jaar nu in totaal op 25 aansluitingen, oftewel ruim 139 hectare staat. "Eind van dit jaar verwachten we op 200 hectare en 35 deelnemers uit te komen, op basis van de bedrijven die nu in de intakefase zitten. Covid-19 zorgde even voor een pauze in nieuwe deelnemers, maar gelukkig zien we nu dat nieuwe bedrijven zich weer melden, doordat de situatie in de glastuinbouwsector er gelukkig weer iets positiever uitziet."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v