Nationale dagen op Floriade

26-07-2022    09:26   |    Goedemorgen

Vanaf 25 juli tot en met 3 augustus is het extra feestelijk om op het Floriade-park rond te lopen. Vijf van de 30 internationale deelnemers vieren de komende week hun Nationale dag(en) op het park. Deze dagen kenmerken zich door officiële ceremonies, informatieve kennissessies, traditionele muziek, lokale gerechten en deelnemers in authentieke kostuums. Ook krijgen bezoekers een voorproefje over oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Alle activiteiten en optredens zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Floriade.

Het complete programma van de vijf landen is te vinden op de website van Floriade.

25 juli - BIOTOPIA cultuurprogramma
In samenwerking met de Universiteit voor Film en Televisie München vertoont Duitsland geselecteerde korte films, muziekvideo’s en documentaires van studenten in relatie tot klimaatverandering bij Floriade. Op satirische en toch serieuze wijze wordt het menselijk gedrag onder de loep genomen en krijgt men de vraag gesteld in hoeverre de mens bereid is zijn luxe comfortabele leven op te geven ten behoeve van het milieu. Daarnaast is er ook ruimte voor muziek van DJ Jondal, het succesvolle percussie ensemble Green Beats en het DJ collectief van LEKKA LEKKA. Kijk hier voor het complete programma dat duurt tot en met 31 juli.

26 juli - VAE: bijzondere pop-up tentoonstelling over mangroven
De Internationale dag van UNESCO voor het Behoud van het Mangrove-ecosysteem is 26 juli. Daarom viert de Verenigde Arabische Emiraten haar Nationale dag bij Floriade met de start van een bijzondere pop-up tentoonstelling over mangroven. Mangroven staan bekend als “The Guardian of the Coast” en ondersteunen hele ecosystemen en verdedigen de kust. Het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) 'Salt Water Cities, where land meets the sea', laat de belangrijke rol van mangroven zien in een landschap met waterschaarste, extreme hitte en zoute grond. Bezoekers zien een duurzaam landbouwsysteem dat voedsel produceert en tegelijkertijd het milieu beschermt met vier planten die gedijen in zout water en daarmee de omgeving en steden groener maken: zeekraal, mangroven, microalgen en zeegras.

28 juli - TRUST Thailand
De nationale dagen van Thailand kenmerken zich door het tonen van een mix van verscheidenen traditionele rituelen. Op de Main Stage bij Floriade krijgen bezoekers een demonstratie van tradionele dansen als de Umbrella Dance, Rub Kwan Khao, Nora Dance, Tari Bunga en Gup-Gap Rum-Plearn. Ook is er een demonstratie van ‘two handed Sword Fighting’ en the Blessing dance. De officiële ceremonie wordt afgesloten met een kaarsenritueel. Bezoekers kunnen proeven van Thaise gerechten en op verschillende dagen zijn er gratis massages. Het Thaise programma is te zien tot en met 3 augustus.

30 juli - Duurzaam bouwen met Zwitserland (Main Stage, Urban Stage)
Hoewel Zwitserland geen fysiek eigen paviljoen heeft, hebben ze wel aan verschillende high tech onderdelen meegewerkt zoals een sustainable bouwen conference. Op 30 juli laat Zwitserland in The Green House op digitale schermen een tentoonstelling zien met als thema ‘Can Tech save the World’. De Ambassadeur van Zwitserland houdt daarnaast een officiële openingsspeech op de Main Stage met muzikale begeleiding van authentieke Alpenhoorns. In het Urban District staat een speciale foodtruck waar bezoekers die dag originele Raclette kunnen proeven.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Morgen op PTR: Nufarm

Tjeerd Peeters, technisch adviseur tuinbouw bij Nufarm, is morgenochtend te gast op Paprika Tasty Radio....