Nieuw label voor CC-container

19-10-2018    09:18   |    Goedemorgen

Het rode van slotje (label) van CC-containers moet op 7 januari 2019 vervangen zijn door een nieuw label, om het poolsysteem ook toekomstig eerlijk en betrouwbaar te houden. Hoe dit nieuwe label er precies uit ziet is nu nog niet bekend.

Op 7 januari 2019 moeten alle CC-containers, die deel uitmaken van de CC-pool het nieuwe label hebben. Dit betekent dat de CC-containers die op 4 januari 2019 worden aangevoerd voor de veiling van 7 januari 2019, dit nieuwe label al dienen te hebben. 

 Het uitgangspunt van de CC-Pool is een open systeem waaraan iedereen kan deelnemen en waarin het materiaal uitwisselbaar is. Dat geeft ook kansen op misbruik, door bijvoorbeeld 'free-riders', personen of bedrijven die contractueel minder CC-containers hebben dan zij in de pool gebruiken. Het nieuwe label zorgt voor correctie hiervan. 

Nieuwe verpakkingswet in Duitsland 


In Duitsland geldt bovendien vanaf 1 januari 2019 de nieuwe verpakkingswet de vorige verpakkingsverordening vervangt. Het doel van de nieuwe wet is om meer afval te recyclen en producenten te stimuleren om ecologisch minder belastende verpakkingen te gebruiken. 
Gezamenlijk met de twee moederorganisaties Royal FloraHolland en Landgard bereidt Veiling Rhein-Maas de werkwijze voor met betrekking tot deze nieuwe wet. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws