Physee gebruikt investering voor testen PAR+-coating

07-04-2021    09:32   |    AgriHolland

ACTUEEL HORTI THEMA - Het Delftse bedrijf Physee, ontwikkelaar van coatings, solar- en sensortechnologie, heeft begin dit jaar 4 miljoen euro aan groeikapitaal ontvangen van Timeless Investments, SHAPE Capital, DWI Grundbesitz en het European Research Fund. Het kapitaal wordt onder andere gebruikt om de waarde van de ontwikkelde PAR+-coating voor de glastuinbouw te testen.

Sinds de oprichting in 2014 ontwikkelde Physee 3 producten: de SmartSkin-gevel, de PAR+-coating en POWER+-coating. Het afgelopen jaar ontdekte Physee in het laboratorium een manier om planten sneller te laten groeien met dezelfde hoeveelheid zonlicht. De door het bedrijf ontwikkelde transparante PAR+-coating zet UV-licht om in PAR-licht, waardoor gewassen 7% sneller groeien. Met de nieuwe investering test Physee het komende jaar samen met de Wageningen Universiteit hoeveel sneller gewassen in kassen groeien op dezelfde hoeveelheid grond.

Eind 2019 bracht Physee al de SmartSkin-technologie op de markt: een innovatieve combinatie van sensoren, zonnecellen en een batterijsysteem geïntegreerd in raamkozijnen. De technologie analyseert gegevens als temperatuur, licht en luchtkwaliteit waarmee via een zelflerend algoritme de klimaatinstallaties van het gebouw zelfstandig wordt aangestuurd. De SmartSkin technologie maakt gebouwen tot 30% energiezuiniger. De scale-up zet het nieuwe kapitaal ook in voor opschaling van de technologie, nadat onlangs met twee wereldwijde glasfabrikanten een verkoopsamenwerking werd gestart.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Goedemorgen, maar worden vanwege het actuele horti thema Startups & Scale-ups nogmaals onder de aandacht gebracht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws