Rijstkaf verhoogt weerstand

16-09-2019    10:51   |    Goedemorgen

Rijstkaf wordt door Lentse & Slingerland Potgrond gebruikt voor de productie van substraat. De grondstof heeft niet alleen uitstekende fysische eigenschappen, het is ook een belangrijke bron van Silicium. Dit verhoogt de plantweerstand tegen ziekten en plagen en maakt de plant beter bestand tegen droogtestress.

Rijstkaf ontstaat als restproduct bij het verhitten van rijst, waarbij de schil loskomt. Hierdoor is het een zeer steriele en daarnaast ook een duurzame grondstof. Rijstkaf komt uit Italië, niet van de andere kant van de wereld. Na het doorlopen van enkele processtappen is dit restproduct een waardevolle grondstof geworden voor de productie van substraat. Het is zeer homogeen en schoon.

Rijstkaf heeft zoals gezegd uitstekende fysische eigenschappen en zorgt bijvoorbeeld voor extra drainage. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat Rijstkaf een belangrijke bron is van Silicium, een element dat de weerbaarheid van planten verhoogt en zorgt voor een efficiëntere fosfaatopname. Door de beschikbaarheid van Silicium blijft de weerstand van de plant op een hoog peil en is het gewas beter bestand tegen ziekten & plagen en droogtestress. Silicium uit Rijstkaf komt gedurende de hele teelt beschikbaar in het wortelmilieu en is vrijwel direct voor de plant opneembaar.

Lees hier meer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws