Rob Baan is Agrarisch Ondernemer van het Jaar

21-09-2020    10:55   |    Koppert Cress

Rob Baan van Koppert Cress is vorige week uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2020. Tijdens zijn acceptatiespeech bedankte Baan met name de gastronomie, die het bedrijf, ook na de Coronapiek, niet is vergeten.

Rob Baan ging verder in op de rol van de land- en tuinbouw betreffende gezonde voeding. "Iets waar we als branche trots op kunnen zijn", aldus Baan. Juist in een samenwerking tussen arts, agrariër en chef kan een verantwoorde samenstelling van ons dieet een bijdrage leveren aan onze gezondheid. Baans persoonlijke motto is dan ook om Nederland tot de gezondste delta van de wereld te maken.

De prijs is een initiatief van Boerderij, Groenten & Fruit en Pluimveehouderij en partners ABN Amro en Hardeman Veenendaal. De land- en tuinbouw is het Nederlands internationale paradepaardje en voorbeeld agrariërs wereldwijd. De ondernemersprijs, die dit jaar voor de 25e keer wordt uitgereikt, stelt de ondernemer centraal. Bij de beoordeling let de jury op toekomstvisie van de ondernemer, de geestdrift, integriteit en innovatief vermogen. De jury doet een voorselectie en nomineerde vijf bedrijven, waaruit bezoekers van de website konden stemmen op hun favoriet.

Rob Baan is eigenaar van Koppert Cress, een bedrijf dat is gespecialiseerd in cressen, vers gekiemde plantjes met een veelvoud aan smaken, die met name aftrek vinden in de professionele keuken. Vanuit Monster gaan de producten naar (sterren)restaurants over de hele wereld. Baan zet zich al jaren in voor een goede en verantwoorde voeding en toegevoegde waarde daarbij van groenten en fruit. Hij mocht in 2016 de KW1 Plaquette voor duurzaam ondernemerschap ontvangen uit handen van Koningin Maxima.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws