Scomrid: vertrouwde bescherming van tomaten

Scomrid: vertrouwde bescherming van tomaten

Scomrid Aerosol is een effectief wondafdekmiddel op basis van de werkzame stof imazalil ter voorkoming en bestrijding van (stam)botrytis in de teelt van tomaten. Scomrid, met de werkzame stof imazalil 2%, werkt curatief en eradicatief (genezend na infectie). Hierdoor is Scomrid ook effectief op kleinere wonden en beginnende botrytisaantastingen.

Na bespuiting van de aangetaste plek verdwijnt het schimmelpluis. De werkzame stof trekt in de wond en vormt een beschermende zone, waardoor er geen nieuwe infectie kan optreden. Een groene kleurstof visualiseert de met Scomrid behandelde plek.

Toepassing
Dankzij de handzame spuitbus leent Scomrid zich voor directe toepassing tijdens oogst- en gewaswerkzaamheden. Medewerkers die een aantasting door Botrytis signaleren, voeren direct een pleksgewijze behandeling uit. Houd de bus op 10 tot 15 cm afstand van de botrytisaantasting en druk de spuitknop maximaal 1 seconde in. Op zwaar aangetaste plekken kan men de wond eerst uitsnijden en daarna direct behandelen. Herhaal de behandeling zonodig. Zijn de omstandigheden gunstig voor Botrytis, dan kan Scomrid ook preventief worden ingezet. Spuit daarvoor de door werkzaamheden ontstane wondjes direct in. Druk de spuitknop bij deze toepassing slechts kort in (ca. 0,5 seconde) om overdosering te voorkomen.

Gericht spuitpatroon
De bijgeleverde spuitdop heeft een kort spuitpijpje. Het gerichte spuitpatroon geeft een betere bestrijding en houdt de omgeving schoon. Na verloop van tijd geneest de wond en verandert de kleur. Scomrid is veilig voor biologische bestrijders en natuurlijke bestuivers.

Wanneer bij de toepassing van Scomrid vruchten of jonge bladeren geraakt worden, is er kan op gewasreactie. Ook bij de behandeling van jonge stengels of het te lang of van te dichtbij behandelen van een wond is een gewasreactie niet uitgesloten.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v