Op vrijdag 3 april wordt bij Rhein-Maas wél geveild

02-04-2020    10:01   |    Goedemorgen

Veiling Rhein-Maas heeft vorige week aangekondigd vanaf maandag 30 maart jl. op drie weekdagen te veilen. Als gevolg van de actuele marktsituatie en op verzoek van vele klanten, wordt het veilen opnieuw aangepast.

•    Op vrijdag 3 april 2020 wordt wel geveild
•    Op dinsdag 7 april 2020 wordt wel geveild
•    Of op Goede Vrijdag (`Karfreitag´), 10 april 2020, wordt geveild, wordt later bekendgemaakt.

De bijzondere aanvoer- en openingstijden voor de komende dagen zijn hier te vinden. Bij de verkoopkanalen klokservice en webshop verandert er voor klanten niets. Klokservice blijft beschikbaar op alle veildagen en de webshop staat op alle zeven weekdagen ter beschikking. Plantenkwekers, die hun aantallen van hun gemelde weekaanvoer reeds op woensdag of donderdag hebben bereikt, zijn uitgesloten van de veiling op vrijdag 3 april 2020. De betreffende aanvoerders krijgen hierover persoonlijk bericht.

Start vroegveilen uitgesteld
Veiling Rhein-Maas start in week 15 niet met vroegveilen. Volgende week wordt besloten of in week 16 alsnog met vroegveilen wordt gestart. Veiling Rhein-Maas zal klanten hierover informeren.

Op donderdag 2 april 2020 verstuurt Veiling Rhein-Maas de weekmelding voor plantenaanvoerders voor week 15. In deze weekmelding is de vrijdag (10 april 2020, Goede Vrijdag) niet opgenomen. Mocht op deze dag toch geveild worden, dan gelden de opgegeven aantallen voor donderdag eveneens voor vrijdag. Let op: dit betreft dan uitbreiding van de maximale weekaanvoer. Het assortimentsmanagement controleert de weekmelding nauwgezet – een overschrijding van de aantallen is niet toegestaan! Wanneer aanvoerders, ondanks een telefonische/schriftelijke waarschuwing, toch meer producten aanvoeren dan is toegestaan, worden deze achteraan in het handelsblok geplaatst of helemaal niet geveild.

Maak gebruik van KOA
Vorige week heeft Veiling Rhein-Maas de KOA-capaciteit (Kopen-Op-Afstand) met 25% uitgebreid, waarna enkele klanten zich direct hiervoor hebben aangemeld. De veiling verzoekt iedereen om nogmaals bij voorkeur KOA voor de inkoop van uw producten te gebruiken. Wie nog géén toegang tot KOA heeft, kan contact opnemen met de relatiebeheerder klanten.

Beschermingsmaatregelen in de afmijnzaal
Wie niet de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van KOA en dus ter plaatse in Straelen-Herongen moet zijn, wordt gevraagd om indien mogelijk slechts één medewerker van het bedrijf naar de veiling te sturen. "Zo kunnen we méér klanten de mogelijkheid bieden om hun inkopen ter plaatse te doen. In het kader van de actuele beschermingsmaatregelen en de veiligheid van onze klanten in de afmijnzaal hebben we zitplaatsen geblokkeerd (`gesperrt´). Wij vragen bij voorbaat uw begrip voor het feit dat op dit moment wellicht uw gereserveerde plaats u niet ter beschikking staat. Op korte termijn worden er ook nog extra veiligheidsschermen geïnstalleerd, om de veiligheid verder te verhogen", aldus de veiling.

"Het is tot nader order niet toegestaan andere personen (ook kinderen), die niet voor de inkoop verantwoordelijk zijn, mee te nemen naar de veiling. Houd er rekening mee dat de minimale afstand ook bij het gebruik van de lift in de foyer van de veiling in acht moet worden genomen. Wij vragen u ook bij de veilingadministratie, de laadprinters en bij de koffieuitgifte de afstand van 1,5 meter tot elkaar aan te houden."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws