TBT Logistic maakt indruk in Roemeense havenstad

13-05-2019    11:07   |    Goedemorgen

In Mangalia is afgelopen weekend het nieuwe seizoen om het Roemeens Super Rally kampioenschap gestart met een Nederlands succes. Op de spectaculaire Dacia Logan STCC van de regerend GT-kampioen Stratnic staat trots de naam van TBT Logistic International. De Roemeense coureur Costi Stratnic behaalde tijdens de eerste race om de Super Rally-titel een fraaie vijfde plaats algemeen en een tweede positie in de 3B-klasse.

Voor zijn Nederlandse sponsor TBT Logistic betekende de tweede plaats van Costi Stratnic opnieuw een podiumplaats. In zijn klasse leverde Stratnic een fraaie prestatie in de straten van de Zuid-Roemeense havenstad Mangalia, gelegen aan de Zwarte Zee. Costi Stratnic beleeft een veelbelovende start van het seizoen 2019. Komend weekend komt de regerend GT-Kampioen met zijn unieke Dacia Logan aan de start van de heuvelklimrace in Chelle Gradistel.

 

Costi strijdt in 2019 om het Roemeens Heuvelklimkampioenschap en was de afgelopen twee jaar de GT-Kampioen in die discipline van de autosport. Het logo van de Nederlandse transporteur Te Baerts Logistic International BV Holland krijgt een prominente plaats op de unieke bolide die dit jaar met startnummer 3 aan de start komt. De trucks met de tekst ‘Te Baerts Bloementransport Holland’ zijn dagelijks onderweg naar Oost-Europa en met name naar Roemenië.

Het 43-jarige Costi startte zijn racecarrière in 2011 in een Clio Cup-versie. Hij pakte onmiddellijk de titel van ‘best rookie’ en ging het jaar daarop ook rallyrijden in een Dacia Logan. Aangezien hij vlakbij de Dacia-fabriek is geboren heeft hij een zwak voor dit merk. Costi verraste het team en de concurrentie, door in het debuutjaar direct de GT-titel te winnen. Vorig seizoen was de tegenstand nog groter, met o.a. Mitsubishi Lancer Evo, Porsche 911 GT3, Ferrari 458 en formule-wagens van de merken Radical, Tatuus en Osella.

In 2019 kan de kampioen rekenen op de steun van TBT Logistic International dat zijn hoofdkantoor heeft in Venlo en dagelijks koeltransporten verzorgt  door geheel Europa. Te Baerts Logistic International BV Holland is specialist in dagelijks vervoer van bloemen, planten en ander koeltransport naar Oost-Europa. Het gerenommeerde transportbedrijf heeft ook een vestiging in het Roemeense Brasov. 


Reacties (1)

Tom at 14.05.2019

Erg leuk bericht! Mooi Nederlands succes en fraaie racewagen! Veel succes in het verdere seizoen TBT Logistic.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws