'Teler helpen om te besparen op energie'

03-12-2019    10:00   |    Goedemorgen

Energieadviesbureau NIFE viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag. Na de afgelopen vier jaar een flinke professionaliseringsslag te hebben gemaakt, is het volgens directeur Gerard van Antwerpen nu weer tijd om te groeien. Hij nodigt telers dan ook uit om zich te melden. “Met ons team van specialisten willen we een vliegende start maken in 2020.”

In vijftien jaar tijd groeide NIFE uit tot het grootste adviesbureau voor energiezaken binnen de tuinbouwsector. Het bedrijf ontzorgt telers door de energie-inkoop uit handen te nemen en een actieve factuurcontrole uit te voeren. Daarnaast adviseert NIFE over feitelijk alles wat energie-gerelateerd is. “Wij onderscheiden ons met een zeer vakkundig team van specialisten die telers op ieder vlak kunnen helpen. Bij NIFE staat de klant centraal. Energie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Hoewel telers steeds meer kennis van zaken hebben, is veel ook nog steeds onbekend. Wij kunnen hen daarmee helpen.”

Vrijblijvende scan
Door een vrijblijvende scan uit te voeren, brengt NIFE de situatie van kwekerijen in kaart en laten de energiespecialisten zien waar voordeel kan worden gehaald. Vaak levert dat een ‘eye opener’ op, zo geeft Van Antwerpen aan. “Wij kunnen telers vervolgens helpen om dat voordeel daadwerkelijk te realiseren. Dat doen wij tegen een vast jaartarief, er is geen teller die ondertussen meeloopt.”

Volgens Van Antwerpen kunnen telers veel geld besparen. Door het juiste energiecontract tegen de juiste voorwaarden af te sluiten, door een goede factuurcontrole en door het bekijken van de meterinrichting. “Maar ook sommatie van energiebelasting, speciale raamovereenkomsten met meetbedrijven en het verkopen van GVO’s (Garantie van Oorsprong) kunnen mooie besparingen opleveren.”

Inmiddels ondersteunt NIFE 1.500 tuinbouwondernemers, maar het bedrijf helpt graag nog meer ondernemers. “De afgelopen jaren hebben we onze eigen organisatie omgeturnd tot een bedrijf met visie en vakmensen, dat staat als een huis. Van daaruit willen we nu verder groeien. Het is vrij uniek dat je als teler aan de keukentafel advies krijgt en het kost je hooguit twee koppen koffie. We laten zien hoe de situatie op je bedrijf is en hoe het beter en goedkoper kan. Telers die zo’n gratis en vrijblijvende scan willen laten uitvoeren, kunnen zich dus bij ons melden.”

Ga voor meer informatie naar www.nife.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws