Telers waren juist positief over toekomst

Telers waren juist positief over toekomst

De tuinbouw wordt hard geraakt door de Coronacrisis. Vóór deze periode hadden glastuinders echter veel vertrouwen in de toekomst. 28% van de glastuinders had de intentie om in de toekomst het bedrijf uit te breiden, te optimaliseren of te laten opvolgen. Slechts 1 op de 10 gaf aan juist te willen stoppen of langzaam af te bouwen.

Dit blijkt uit resultaten van de jaarlijkse data-actualisatie van AgriDirect (november 2019), waarbij ruim 1.500 Nederlandse glastuinbouwbedrijven informatie hebben gedeeld over bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.
 
Vertrouwen was hoog in tuinbouw
Vóór Corona had 35,8% van de potplantentelers uitbreidingsintenties. Gevolgd door eenjarige plantentelers (31%), glasgroentetelers (30%), snijbloemen- en vaste planten telers (beide 25%). Telers met opkweekmateriaal hadden met 21% de minste plannen.
 
Volgens onderzoek van Wageningen University en Research (WUR) lag het vertrouwen van glastuinders in hun bedrijf het laatste kwartaal in 2019 hoger ten opzichte van andere sectoren. De glastuinbouw was op dat moment, op de opengrondstuinbouw na, de sector met het meeste vertrouwen in hun onderneming (Bron: Agrimatie.nl).
 
Forse schade
LTO Nederland constateert dat nu met name in de tuinbouw, meer specifiek in de glastuinbouw, sierteelt en boomkwekerij, een momenteel ernstige uitval van de vraag aan de orde is. Alleen al voor de glastuinbouw zou de schade circa 2 miljard euro bedragen.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v