Stagetekorten mbo kleiner dan een jaar geleden

08-02-2022    09:25   |    AgriHolland

Ondanks de lockdownperiode rond de jaarwisseling is het tekort aan stages en leerbanen voor mbo-studenten veel kleiner dan een jaar geleden. In januari 2021 was er een tekort van 22.000 stages en leerbanen.

Dat meldt AgriHolland. Eind januari dit jaar zijn nog 7.400 mbo-studenten op zoek naar een stage of leerbaan. Dat meldt het Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Wel is het tekort in vergelijking met eind november 2021 met 1200 gegroeid.

De meeste studenten vonden een nieuwe stage of leerbaan of konden hun plek behouden. Studenten die nog niet konden starten, lopen ook niet direct studievertraging op. Onderwijsinstellingen plannen zo mogelijk de stage op een later moment in de opleiding. Of studenten doen kennis en vaardigheden op via praktijkopdrachten of simulaties.

Mbo-scholen melden een beperkte toename ten opzichte van november 2021 in het aantal studenten dat nog een stage of leerbaan zoekt. Het blijk dat nog 7.100 mbo-studenten op zoek zijn naar een stage en 300 mbo-studenten een leerbaan zoeken voor hun opleiding in de praktijk. De grootste afname van tekorten is te zien in de sector Groen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....