'The future of food' morgen centraal in EAT THIS!

30-06-2020    11:08   |    Goedemorgen

Na twee weken afwezigheid is World Horti Center, in samenwerking met NethWork, afgelopen woensdag begonnen aan de twee reeks van vijf webinars EAT THIS! En hoe! Maar morgen staat ook alweer de volgende in de planning.

Antropoloog Jitske Kramer nam de deelnemers vorige week mee in een tocht rond de wereld, op zoek naar hetgeen mensen verbindt. Centraal in haar visie staat de stam (tribe). Iedere stam heeft een eigen cultuur. Kennis over tribes en culturen is essentieel; juist binnen het (internationale) bedrijfsleven.

Resultaten kunnen alleen behaald worden als er bruggen gebouwd worden tussen culturen; het leert de mens vanuit een ander perspectief naar zichzelf te kijken. Twee ogenschijnlijk tegengestelde krachten zijn hierbij bepalend: power (prestaties, resultaten) en love (relatie, verbinding, vertrouwen).

De uitdaging ligt, ook voor bedrijven, in het vinden van balans. Om nieuwe werelden en culturen buiten de tuinbouwsector te kunnen bereiken, benadrukt Jitske het belang van taal: "Geef me het verhaal en de taal die ik begrijp en ik wil er deel van uitmaken."

Een sterke cultuur kenmerkt zich door het vermogen anderen te verwelkomen en open te staan voor verschillen. Het webinar met Jitske Kramer sloot hiermee heel goed aan bij de recente ontwikkelingen in de samenleving en geeft de sector voldoende stof tot nadenken.

De opname van deze sessie vind je hier: https://bit.ly/RecEATTHISJitskeKramer  

Op woensdag 1 juli stapt bioloog, schrijver, filmmaker en ecomodernist Hidde Boersma op het virtuele EAT THIS! podium en zal hij zijn inzichten delen over ‘the future of food’. Dat belooft wederom een inspirerende sessie te worden, aanmelden kan via deze link: https://bit.ly/EATTHISHiddeBoersma

Met de webinarserie EAT THIS! wil World Horti Center samen met Nethwork de tuinbouw verbinden aan de zienswijze van visionairs binnen, maar vooral ook van buiten de sector. Beide organisaties zijn er sterk van overtuigd dat inspiratie verandering en verbetering stimuleert en dat het juist nu onontbeerlijk is om buiten de vertrouwde kaders te kijken. Met EAT THIS! willen de organisaties mensen inspireren en met elkaar verbinden om tot nieuwe ideeën en oplossingen voor de toekomst te komen.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...