Trias Westland: 600 meter buis op 20 meter diepte

18-11-2019    10:39   |    WOS

Trias Westland heeft vrijdag 600 meter buis op 20 meter diepte onder recreatiegebied Wollebrand doorgetrokken ten behoeve van een warmtenet. Er zijn dagen aan voorbereiding aan vooraf gegaan om de leiding de grond in te kunnen trekken, aldus de WOS.

Vanwege de lengte lag de buis gedeeltelijk over het parcours van Westland Wil Vooruit. Elf kranen houden de buis in balans als die stukje voor stukje de grond in gaat.

Volgens projectmanager Ruben Bliek mag het gerust een uniek project worden genoemd. "Het is een vrij lange boring en die fungeert ook nog eens als een leiding die met het oog op de toekomst dienst zal doen om restwarmte uit de Rotterdamse haven het Westland in te transporteren."

Nu is de buis in eerste instantie bedoeld voor het warme water uit de tweede boring van Trias Westland, die volgend jaar in bedrijf moet komen. Daarmee worden bedrijven bij de Kasteelweg in De Lier, maar ook de bloemenveiling Royal FloraHolland verwarmd. Verder is het de bedoeling om richting de Bospolder in Honselersdijk te gaan om daar bedrijven aan te sluiten.

Uiteindelijk zullen meer dan 50 tuinbouwbedrijven aardwarmte uit de Triasboringen krijgen.

Bekijk hier een video-item van de WOS


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws