UMC verwijdert journalist van lezing

17-04-2018    10:09   |    Goedemorgen

Tijdens een lezing over transparantie binnen de UMC heeft de UMC een journalist laten verwijderen en arresteren.

Even een lesje PR crisismanagement uit een andere sector. Het UMC Utrecht is nogal negatief in het nieuws. Iemand die ongeneeslijk ziek is geworden door een dossierfout in het ziekenhuis, fouten met IVF door hoge werkdruk en gebrek aan leiderschap en dan is er gisteren ook nog een journalist verwijdert van een lezing op het UMC.

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat patiënt Adrienne Cullen door een medische missen ongeneeslijk ziek is verklaard. Daarover gaf Cullen een lezing op het UMC, want het ziekenhuis wil een cultuur van transparantie en lerend vermogend creëren. Altijd goed, leren van je fouten.

Minder goed is dat je als organisatie dan tijdens een lezing over meer openheid en transparantie een journalist weigert en laat afvoeren door de politie. Het overkwam journalist Ton van der Ham, die was uitgenodigd bij de lezing door Adrienne Cullen voor een interview. Dat blokkeerde de Chef Communicatie van het UMC en uiteindelijk liet hij de journalist hardhandig afvoeren. 

Hetgeen weer op camera staat.

En dat is het punt met leren van grote fouten als organisatie en de daarbij horende openheid en transparantie: dat kan niet voor 50%. Het is alles of niets. UMC koos voor alles, qua openheid, maar blijkt die woorden niet waar te willen maken. Waarmee de organisatie alleen maar weer nog negatiever in het nieuws komt.

Voor PR tijdens crisismanagement is in ieder geval één wijsheid duidelijk: wees geen UMC.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...