Van je hobby je werk maken kan vies tegenvallen

18-11-2019    10:54   |    Nu.nl

Mensen die van hun hobby hun werk hebben gemaakt worden vaak gezien als geluksvogels. Niet zo gek. Niets leuker dan je geld verdienen met wat je het liefste doet, toch? Pas op: in de praktijk kan dat nog wel eens vies tegenvallen.

Mocht je vroeger blij zijn als je je baan gewoon wel okée vond, inmiddels lijkt het meest nastrevenswaardige om geld te verdienen met iets waar je hart sneller van gaat kloppen.

Het internet staat dan ook vol met tips over hoe je van je hobby of passie je werk kan maken. Dat mbo-docent Jaqueline van Kuilenberg geregeld de vraag kreeg waarom ze haar hobby's niet ging vermarkten, is dan ook niet zo gek. In haar vrije tijd houdt ze een blog bij en naait ze jurkjes. "Met allebei zou ik geld kunnen verdienen."

Natuurlijk is het een aantrekkelijke gedachte dat je iedere dag fluitend uit je bed stapt als je geld verdient met iets waar je hart ligt. Maar zo werkt het volgens de Amerikaanse onderzoeksleider Paul O'Keefe van de Universiteit van Stanford niet. Samen met psychologen Carol Dweck en Gregory Walton deed hij hier onderzoek naar. Hij kwam tot de conclusie dat obsessief zoeken naar passie in je werk mensen ook enorm in de weg kan zitten.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws