Veel interesse voor 'nieuw' Benefits of Nature

Veel interesse voor 'nieuw' Benefits of Nature

Afgelopen dinsdag mocht stichting Benefits of Nature (BoN) zich gesterkt weten met een grote interesse in het onderwerp hortifootprint. Tijdens een Meet & Focus bijeenkomst bij servicepartner Royal Lemkes in Bleiswijk waren ruim 100 leden en geďnteresseerden aanwezig.

Michiel de Haan, Alice van Veen en Elise Wieringa namen de aanwezigen mee in de intrinsieke motivatie om beter, zuiniger en duurzamer zaken te willen doen. Om iets bij te dragen aan de wereld. Bij Royal Lemkes maken ze deze ambities concreet door met hun klanten om tafel te gaan, inzicht te krijgen in hun beleid, ambities en wet- en regelgeving, en dit te vertalen naar werkbare situaties voor de telers. Commercieel Manager Van Veen: "Bloemen- en planten zijn maar een klein onderdeel van de omzet bij retailers. Daarom moet alle informatie die wij, als kwekers en toeleveranciers ze verstrekken, volledig kloppen." Het bedrijf roept dan ook op, om allemaal de milieufootprint van je product te berekenen om toekomstbestendig te zijn!

Sander van der Vaart van F.N. Kempen vulde het verhaal aan door te stellen dat het berekenen van de milieufootprint in onze sector redelijk complex is, maar dat het echt een change of mind wordt, waardoor je op een andere manier gaat ondernemen.

Stichting Benefits of Nature bestaat sinds april 2019 uit een nieuw bestuur en slaat daarmee een nieuwe koers in. De stichting stelt zich ten doel hét communicatie- en inspiratieplatform te zijn voor de gehele NL tuinbouw voor footprinting. En zet zich in voor een uniforme en verifieerbare standaard voor footprintberekening. Naast het delen van good practices, showcases en inspirerende voorbeelden uit andere sectoren, geeft Benefits of Nature ook tekst en uitleg en verwijst en verbindt partijen aan elkaar. Leden leren van elkaar en zo wordt er van binnenuit de sector verduurzaamd.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v